Byggeindustrien
2 minutter lesetid

22 har fått permitteringsvarsel

15/04/2024, 13:59
22 har fått permitteringsvarsel
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

17 operatører og tre funksjonærer fikk tidligere i dag varsel om 50 prosent permittering fra 30. april. I tillegg har to montører fått varsel om 100 prosent permittering fra samme dato. 

– Jeg er veldig lei meg for å måtte gi denne beskjeden til våre dyktige medarbeidere, men vi har dessverre ikke noe annet valg slik markedssituasjonen er for tiden. Vi må nedskalere produksjonen for å tilpasse oss den sviktende etterspørselen som rammer prosjektvirksomheten vår, sier Rune Abrahamsen, administrerende direktør i Moelven Limtre AS. 

– Det er en kjent sak at byggenæringen har tøffe tider om dagen, og dette fører til at færre setter i gang med prosjekter, samtidig som andre igjen utsetter prosjekter. Fellesnevneren er usikkerhet og høye kostnader, forklarer Abrahamsen. 

Moelven Limtre leverer alt fra enkle standardbjelker i gran, furu eller impregnert limtre til byggevarehandelen, til prosjekter som idrettshaller, næringsbygg, lager- og logistikkbygg, bruer, og landbruksbygg. 

Leverer som normalt 

Produksjonen av limtrebjelker til byggevarehandelen og industrikunder går som normalt, og kundene vil ikke bli påvirket av permitteringen. 

– Fabrikken går, og vi skal levere bjelker til byggevarehandelen og andre kunder som normalt selv om vi har permitteringer, sier Abrahamsen. 

Selv om det er krevende tider i byggenæringen tror Moelven Limtre at etterspørselen vil ta seg opp når markedet snur. 

– Framtiden for trevarer er lys og våre klimasmarte produkter og løsninger vil bli viktigere enn noen gang framover. Når markedet snur, skal vi fortsette å bygge en bærekraftig framtid i tre, sier Abrahamsen. 

Moelven Limtre samarbeider tett med både fagforeningene og NAV for å ivareta medarbeidere som permitteres. 

#moelven #permittering
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0