Byggeindustrien
2 minutter lesetid

25 permitteres hos Moelven i Töreboda

1/11/2023, 08:59
25 permitteres hos Moelven i Töreboda
Moelven Töreboda
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Det er klart det føles utrolig trist å måtte gi beskjed og at noen av våre ansatte kanskje må forlate oss. Dessverre begynner også den generelle nedgangen i markedet å påvirke vår virksomhet, og vi ser en nedgang i ordreinngangen, sier Johan Åhlén, konsernsjef i Moelven Töreboda.

Situasjonsbestemt nedbemanning

Til tross for tøffe tider har den uvanlig store prosjektordrereserven for Moelven Töreboda i 2023 mer enn kompensert for fallende volumer til byggevarehusene og industrisegmentet. Midt på sommeren begynte imidlertid selskapet å merke virkningene av den økonomiske nedgangen, og nå kommer ikke prosjektene inn i samme takt. Som et resultat er bemanningen tvunget til å bli redusert i samsvar med situasjonen.

Totalt 25 ansatte i Töreboda, hvorav 23 er ansatte og 2 funksjonærer, kan bli berørt av oppsigelse.

– Vår bransje har det tøft akkurat nå. Vi har vært i en god situasjon spesielt lenge takket være de store prosjektene vi har tatt med oss inn i lavkonjunkturen. Nå står vi overfor en helt annen hverdag, og dessverre må vi ta dette vanskelige skrittet. Det er vondt, men nødvendig for at vi skal klare å komme oss gjennom denne perioden, sier Åhlén.

Tror på snuoperasjon

Åhlén er overbevist om at fremtiden for limtre er lys og at volumene vil komme tilbake når økonomien snur.

– Den store ordrereserven vi har hatt i 2023 viser at når økonomien snur, er limtre et hyperaktuelt byggemateriale å bruke, sier Åhlén

#moelven #sverige #töreboda
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0