Byggeindustrien
2 minutter lesetid

80 ansatte skal nedbemannes

13/05/2024, 09:35
80 ansatte skal nedbemannes
Illustrasjon: Moelven Modus
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Det er selvfølgelig svært trist å måtte gå til steget med nedbemanning. Dette er en av de tyngste dagene i vår nærmere 60 år lange historie, og det er beslutning som sitter langt inne. Dessverre har vi ikke annet valg enn å måtte ta disse grepene nå for å sørge for at vi har et bærekraftig Moelven Modus framover, sier Erlend Berg, administrerende direktør i selskapet.

Alle ansatte i Moelven Modus AS fikk informasjon om nedbemanningsprosessen mandag morgen. Nedbemanningen vil ramme alle funksjoner, fra administrasjon, i fabrikken og ute i alle regioner.

– Vi er i tett dialog med tillitsvalgte om prosessen og er opptatt av at våre medarbeidere skal få god informasjon og oppfølging i en krevende tid, sier Berg. 

Krevende tider 

Årsaken til nedbemanningen er den vanskelige tiden byggebransjen står i nå, og som fører til svikt i ordreinngangen for selskapet.

– Høye kostnader, høye renter og usikkerheter i byggebransjen gjør at færre prosjekter blir igangsatt og prosjekter blir utsatt. Vi må derfor tilpasse bemanningen vår etter den rådende situasjonen, sier Berg.   

– Kundene skal ikke bli påvirket av dette. Vi har full drift i produksjonen vår, og prosjekt- og montasjevirksomheten vår har fullt fokus på å levere bærekraftige kvalitetsprosjekter over hele landet, både nå og fremover. Vi ønsker oss selvsagt flere oppdrag, presiserer Berg.

#moelven
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0