Byggeindustrien
3 minutter lesetid

Åpnet Redd Barnas nye storstue på Hasle

17/01/2023, 11:00
Åpnet Redd Barnas nye storstue på Hasle
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

I starten av januar var det endelig duket for offisiell åpning av massivtrehuset HasleTre – fra nå av kjent som Redd Barna-huset. Bygget skal i framtiden både kunne demonteres og være ombrukbart skriver eiendomsutvikler Höegh Eiendom i en pressemelding.

Oslos ordfører Marianne Borgen, som tidligere har jobbet 16 år i barnerettighetsorganisasjonen, var hedersgjest og fikk æren av å offisielt erklære bygget for åpnet.

– Denne dagen har jeg virkelig gledet meg til. Jeg har gledet meg til å se dette flotte huset med så mange dedikerte, kompetente og modige ansatte, sier ordfører Borgen.

– Redd Barna har satt spor i hjertet mitt, kroppen min og intellektet mitt. Det har gjort meg til en bedre politiker og formet meg som menneske, la hun til, og fortalte at hun alltid har vært stolt av sin bakgrunn fra hjelpeorganisasjonen.

Generalsekretær Birgitte Lange omtaler dagen som en gledens dag.

– Dette bygget representerer en ny start, men vi begynner ikke på nytt. Vi tar med oss vår rike historie inn i bygget. Vårt mål med dette huset var å sørge for lokaler som ville styrke vår posisjon som verdens ledende, uavhengige organisasjon for og med barn. Vi ville ha et bygg som tjente dette formålet og styrket vår merkevare, sier Lange, og legger til at det var spesielt viktig å kunne flytte inn i et bygg som gjenspeiler organisasjonens miljøprofil.

– Jeg vil sende en stor takk til OsloTre, Höegh Eiendom og AF Eiendom for å ha tegnet og bygget dette huset, sier Lange.

Full match på første date

Redd Barna er verdens største organisasjon for barnerettigheter, med mer enn 20.000 ansatte på verdensbasis. I Norge har organisasjonen rundt 230 ansatte, 7000 medlemmer og frivillige, og 100.000 faddere. Derfor var det viktig å finne et bygg med god tilgjengelighet for både ansatte, publikum, barn og frivillige.

Redd Barna-bygget eies av Höegh Eiendom og AF Eiendom, og administrerende direktør Eirik Thrygg i Höegh Eiendom takket Redd Barna på vegne av gårdeierne.

– Vi vil takke dere for at dere valgte å satse på oss. Dette bygget var et stort eksperiment for oss også. Vi trengte en leietaker og tenkte at Redd Barna i dette bærekrafthuset måtte være perfekt. Selv om søket dere hadde egentlig ikke stemte overens med det bygget vi hadde lyst til å bygge, ble det full match på første date. Vi vil gjerne takke for et konstruktivt og lystbetont samarbeid, og tar med oss erfaringen, begeistringen og gleden inn i andre prosjekter, sier Thrygg, som overrakte et pengetre i innflyttingsgave – et symbol på håpet om at midlene skal renne inn til det viktige arbeidet Redd Barna gjør for barn i hele verden.

Demonterbart og ombrukbart

Redd Barna-huset er et innovativt trebygg på 3000 kvadratmeter, fordelt over fire etasjer og kjeller. Den bærekraftige trekonstruksjonen fanger opp overskuddskarbon i atmosfæren, og sikrer et godt inneklima for alle som oppholder seg i bygget. Materialenes neste livsfase er allerede planlagt. Bygget kan en gang i fremtiden demonteres, og materialene gjenbrukes i andre prosjekter.

Det er OsloTre som har tegnet bygget.

#hasletre #höegh eiendom #oslotre #redd barna
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0