Byggeindustrien
1 minutt lesetid

Arcona bygger om skolebygg i Vallentuna

27/02/2023, 10:22
Arcona bygger om skolebygg i Vallentuna
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Skolebygget på ca. 9 000 kvadratmeter skal renoveres og bygges om til moderne og egnede lokaler for både skoleelever og kommuneansatte. Nytt vifterom på taket og parkeringshus for ansatte inngår også i prosjektet, som forventes ferdigstilt høsten 2024.

Tanken om å flytte kommunekontoret inn under den videregående skolens tak, kom da kommunen var på utkikk etter nye lokaler, samtidig som man så at dagens 400 elever ikke fullt ut kunne utnytte et skolebygg med kapasitet for 650 elever. Kommunen håper at sammenslåingen skal gi mer effektiv bruk av eiendommen.

– Nå er vi svært glade for å kunne signere en avtale med Arcona om å bringe hele dette spennende prosjektet i havn, sier Vallentuna kommunes prosjektleder Magnus Sjögren.

Arcona fortalte i juni 2022 at de hadde fått oppdraget med å prosjektere ombyggingen, og selskapet har nå altså fått tillit til å gå i gang med selve produksjonsfasen. Byggestart er rett om hjørnet, og planlegging og rivingsarbeid er allerede i gang. Blant annet er det gjort tiltak for at skolen skal kunne fortsette vanlig drift i prosjektperioden.

– Det er kjempegøy å få Vallentuna kommunes tillit til å gå videre med fase 2 i dette samspillsprosjektet, som har mange og ikke helt enkle utfordringer. Vi er klare for oppgaven og ser frem til å starte produksjonen nå, sier Jörgen Böhlin,

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0