Byggeindustrien Arkitektur
3 minutter lesetid

Arkitema fortsetter å vokse

17/05/2023, 07:15
Arkitema fortsetter å vokse
Arkitema utvikler bl.a. det fremtidsrettede boligområdet "Århusjordet" i Fyresdal kommune
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Nylig kunngjorde det danske arkitektfirmaet Arkitema sine årsresultater for 2022, inkludert resultatene for sitt kontor i Oslo. Disse tallene viste at arkitektene har gjort betydelige fremskritt på det norske markedet, med en omsetning på 127 MNOK og et overskudd før skatt på 7,4 MNOK, tredobling av resultatet fra 2021.

Arkitema kom inn på det norske markedet i 2015 og møtte utfordringer i de tidlige årene når det gjaldt lønnsomhet. Imidlertid har firmaet de siste årene solidifisert sin posisjon og skapt flere overskudd på grunn av det økende antallet prosjekter. Siden oppstarten i Norge, har Arkitema primært fokusert på helse- og utdanningsprosjekter, men nå begynner selskapet å utforske andre områder sammen med eieren COWI. Totalt sett er det en ekstremt positiv utvikling på gang for Arkitema, noe som gjør direktøren for Arkitema Norge fornøyd.

«Vi har jobbet hardt i flere år, og nå kan vi se at det har lønnet seg. Årsresultatet er enda et tegn på at vi gjør det riktige, og vi er veldig stolte av det. Vi er involvert i noen betydelige sykehusprosjekter som vil gi oss en solid forretning de kommende årene, som vi må bruke til å konsolidere oss. Samtidig må vi også se på andre markeder som kan være interessante for oss,» sier direktør Thomas Innseth, som påpeker at de jobber stadig mer med ingeniørselskapet COWI for å løse oppgaver innen infrastruktur, industri og forsvar.

Flyttet til nye, større lokaler

Fremgangen for Arkitema gjenspeiler seg ikke bare i de økonomiske rapportene, men også i miljøet til selskapets ansatte. Tidligere i år flyttet Arkitema inn i moderniserte lokaler i Cort Adlers gate i Oslo for å imøtekomme et stadig voksende plassbehov. På bare noen få år har antallet ansatte doblet seg, og i dag jobber over 80 kolleger fra det nye kontoret.

Med en positiv utvikling de siste årene har de de eksisterende lokalene ikke vært store nok, og det har pågått en jakt etter de rette lokalene det siste året. De er nå funnet i 6. etasje i Cort Adlers gate 30 i Oslo. Med høye tak og utsikt over fjorden, er det nå god plass til de 80 kollegene og rom for ytterligere vekst i årene som kommer.

«Vi forventer at utviklingen vil fortsette de kommende årene, ettersom de store sykehusene skal ferdigstilles og nye forretningsområder vil utvikles videre. Med vårt nye kontor er vi klare for reisen videre. Vi er heldige som har mange spennende og attraktive prosjekter og har gjennom det hatt gode muligheter til å rekruttere talentfulle arkitekter. Det gir oss en positiv spiral, der vi kan opprettholde et høyt profesjonalitetsnivå og skape en enda mer attraktiv arbeidsplass,» forklarer Thomas Innseth.

Arkitema jobber for øyeblikket med prosjekter som Nye Aker Sykehus, Sykehus Nordmøre og Romsdal, universitetsbygget Blått Bygg i Bodø og boligområdet «Århusjordet» i Fyresdal kommune.

#arkitema
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0