Byggeindustrien Arkitektur
2 minutter lesetid

Fikk pris for inspirerende arkitektur

28/06/2024, 09:00
Fikk pris for inspirerende arkitektur
Foto: Hasletre/Dmitry_Tkachenko
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

HasleTre er et demonterbart og ombrukbart næringsbygg i tre på Hasle i Oslo. Bygget er bygget med trematerialer fra topp til tå, og holdes sammen av innovative trelåser som erstatter bruken av stål og aluminium. 

Bygget er designet for ombruk i en fremtidig sirkulær verdikjede. HasleTre oppnådde hele 60% klimagassreduksjon og 80% reduksjon i stålbruk sett opp mot referansebygg. Bygget er Breeam Excellent klassifisert og ble bygget på rekordtid.

HasleTre er i dag Hovedkontoret for bistandsorganisasjonen Redd Barna. 

LUMBER 4 vinner samtidig prisen for årets beste kontorbygg i kategorien Mellomstort 5-15 etasjer.

Bygget er Sørlandets første og største næringsbygg i massivtre. Bygget har vist seg å konkurrere økonomisk mot standard stål og betongbygg. Bygget på rekordtid og med en høy grad av prefabrikasjon har bygget oppnådd 53% klimagassreduksjon.

Den innovative grønnmalte og kuvede trefasaden har nådd internasjonal oppmerksomhet og LUMBER 4 var i 2023 et av de mest publiserte byggene på Sosiale Medier, globalt.

Architizer: The World’s Best Architecture er en årlig premiering av verdens mest inspirerende arkitektur.

Architizer A+Awards er verdens største prisprogram for arkitektur som fokuserer på å fremme og feire årets beste arkitektur og rom.

– At vi vinner disse to prisene samtidig med de to trebyggene våre, er et tegn på at byggebransjen er i endring. Vi er på vei mot en mer bærekraftig, sirkulær og biologisk basert arkitektur, noe Oslotre har jobbet målrettet for i snart 15 år. Det er veldig fint å endelig kunne høste frukter av vårt arbeid, sier en tydelig stolt Jørgen Tycho, kreativ leder i Oslotre.

#architizer #hasletre #lumber4 #oslotre
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0