Byggeindustrien Arkitektur
2 minutter lesetid

Fra Statsbygg til Arkitekturhøgskolen

30/11/2023, 09:15
Fra Statsbygg til Arkitekturhøgskolen
Foto: Statsbygg
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Eriksson har vært direktør for rådgivning og tidligfase i Statsbygg, og er selv alumn fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO).

– Jeg kan ikke tenke meg en mer meningsfull jobb i vårt felt enn å være med på å utvikle utdannelsen og arkitekturfaget, slik at dyktige studenter kan utvikle seg og ta viktige roller i arbeidet for et bærekraftig samfunn, sier Hege Maria Eriksson, som gikk ut av AHO i 1995.

Innsikt i kompetansebehov

Siden den gangen har hun drevet egen praksis, hatt lederstillinger i NAL, Norsk Form/Doga, Oslo arkitekturtriennale og i Statsbygg.

– Arbeidserfaringen min har gitt meg et stort nettverk, og innsikt i kompetansebehovet i fremtiden. Veldig mye rundt oss er i endring, og utdannelsen må ta opp i seg endringene for å være relevant. Samtidig skal kjernen i faget og det verdifulle i utdannelsen tas vare på, sier Eriksson. 

– Hun sikrer relevans

Rektor Irene Alma Lønne ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo er glad for å ha funnet denne rette lederen for instituttets team av undervisere og forskere.

– Med Hege Maria Eriksson på laget kan vi ta fatt på samfunnsoppdraget vårt med uforminsket styrke. Hennes tyngde og bredde gjøre henne til den riktige faglige lederen for et fag i stor utvikling. Sammen med fagmiljøet på instituttet skal hun sikre relevans i en utfordrende tid for Norges utdannelses- og forskningssektor, sier Lønne.

Tverrfaglig bakgrunn

Hege Maria Eriksson har lang erfaring fra grenselandet mot samtlige av AHOs fag:

– Jeg har jobbet mest med arkitektur og bygg, men også med design, byutvikling, eiendom og landskap, samfunnsvitenskap og økonomi, digitalisering og innovasjon. Å ha vært vidt og bredt i fagfeltet har gitt kunnskap om hvordan arkitektene og arkitekturen kan påvirke samfunnsutfordringene og utvikle mulighetene som ligger foran oss, sier Eriksson.

– Statsbygg-erfaringen kommer godt med

Arkitekten har vært leder i mange år, i veldig ulike organisasjoner. Hun mener erfaringen fra Statsbygg kommer særskilt godt med når hun går inn i AHOs ledelse.

– Jeg er veldig glad i Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, og gleder meg til å bli en del av skolen igjen. Ikke noe er mer meningsfylt enn å bidra til at dyktige studenter får mulighet til å utvikle seg og utøve faget sitt. Jeg gleder meg veldig til å bli en del av dette viktige fagmiljøet, sier AHOs nye instituttleder.

#ny på jobb #statsbygg
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0