Byggeindustrien Arkitektur
2 minutter lesetid

Gir seg etter 11 år

21/09/2023, 08:45
Gir seg etter 11 år
Foto: OUW
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

I starten av september offentliggjorde Erling Fossen at han ikke fornyer kontrakten som daglig leder i Oslo Metropolitan Arena (OMA). Arkitektur har skrevet om saken:

– Som andre viktige avgjørelser folk tar i livet, er dette noe jeg har tvilt meg frem til i et halvt års tid. Det er både push og pull-faktorer bak dette valget, sier Erling Fossen til Arkitektur om valget. 

Oslo Metropolitan Arena (OMA) ble stiftet i 2012 av utbyggere og arkitektkontorer med støtte fra kommunen. De skulle være fasilitator for eiendomsbransjens deltagelse på konferansen MIPIM i Cannes, men er i dag arrangør av sin egen konferanse – Oslo Urban Week. De har 125 medlemmer og organiserer rundt 150 personer gjennom fem ressursgrupper og 13 områdeforum.  Målet til OMA er å være en «ledende arena og det viktigste nettverket for helhetlig og bærekraftig byutvikling».

Fast kontorplass er ikke en drømmesituasjon

En faktor handler om at OMA også står foran en omorganisering, og hvor bemanningen skal økes og nytt kontor skal etableres. Økonomien er god. Men for Erling Fossen er ikke fast kontorplass og strømlinjeforming drømmen. 

– OMA trenger en profesjonalisering etter sammenhengende vekst i elleve år. På én måte er OMA en veldig lean mirakelorganisasjon. Jeg har brukt hele Oslo som min arbeidsplass, og fyker fra det ene til det andre stedet i byen hvor det er energi. Tanken på å sitte på et fast kontor, gir meg assosiasjoner til å ha på fotlenke. Jeg har kontraktfestet at jeg kan ha kafékontor. Jeg var definitivt den riktige personen for å ta OMA gjennom gründerfasen, men nå er det kanskje noen andre som kan gjøre en vel så god jobb? , sier han til Arkitektur.

Hva skjer nå?

Det er planer om et bokprosjekt som medfører en reise til byer som Vancouver i Canada, Seattle i USA og Auckland i New Zealand. Han er også  i dialog med styret i OMA om videre engasjement. I tillegg fristes han av å dele litt av sin kunnskap med andre aktører i bransjen.

#oma
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0