Byggeindustrien Arkitektur
2 minutter lesetid

Helen & Hard vant oppdraget om Landbrukskvartalets nye kontorbygg

8/12/2023, 12:51
Helen & Hard vant oppdraget om Landbrukskvartalets nye kontorbygg
Vinnerteamet: (F.v.) Guillermo Ramirez, partner og kreativ leder Reinhard Kropf, Fredrik Krogeide og Karen Jansen. Foto Geir Anders R. Ørslien
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Oppdragsgiver er Landbrukskvartalet Utvikling, eid av Bondelaget, Aspelin Ramm Eiendom og Vedal. 

– Vi er stolte av å kunne gi dette oppdraget til en så innovativ og modig partner som Helen & Hard. Her får både Oslo og nabolaget et vakkert, åpent møtested med gode arbeidsplasser, sier prosjektleder Jostein Swensen i Aspelin Ramm Eiendom.

Helen & Hard er internasjonalt anerkjent for sin miljøvennlige, nytenkende og humane arkitektur, og er blitt hedret med en lang rekke prestisjetunge priser i både inn- og utland for sine arbeider. Bygget i Schweigaards gate 34 blir deres første store prosjekt i Oslo, og partner og kreativ leder Reinhard Kropf gleder seg stort til å komme i gang i Landbrukskvartalet.

Lidenskap for byutvikling og bærekraft

– Vi er ekstremt takknemlige for å ha blitt valgt, og har alltid drømt om å få arbeide med Aspelin Ramm. Vi kjenner dem som en svært ambisiøs og faglig sterk aktør som deler vår lidenskap for god arkitektur, byutvikling og bærekraft, sier Kropf, kort etter at jubelen kunne slippes løs hos kollegaene.  

Arkitektkontoret har baser i både Stavanger og Oslo, og med seg i vinnerteamet har Kropf tre arkitekter fra Oslokontoret: Guillermo Ramirez, Fredrik Krogeide og Karen Jansen.

Nybygget de nå arbeider med, erstatter det gamle Landbrukets hus, som har stått uforandret siden det ble oppført i 1964.

Teamet hos Helen & Hard har arbeidet med en arkitektonisk tilnærming der trekonstruksjoner er synlige og har underveis utforsket flere ulike tilnærminger til materialbruk og uttrykk. Nå skal skissene foredles videre i nært samarbeid med prosjektteamet.

Helen & Hard gir prosjektet et unikt preg

– Vi ønsket oss et grønt, fleksibelt og rasjonelt kontorbygg med høy arkitektonisk kvalitet, og Helen & Hard utmerket seg med en tilnærming som harmonerer godt med det vi ser etter for å gi bygget et unikt preg, fastslår prosjektleder Jostein Swensen. 

Han setter stor pris på at teamet hos Helen & Hard deler de høye ambisjonene for hva det nye prosjektet skal gi til fremtidige leietakere og nærmiljø. For Reinhard Kropf er det menneskene og de bærekraftige kvalitetene som står sentralt.

– For oss har det vært viktig å skape et generøst og opplevelsesrikt sted som inviterer folk til å møtes, enten de vil nyte uteserveringen på det overbygde torget mot Schweigaards gate eller finne vei innover i bygningen og videre til resten av det grønne kvartalet. Dette er et spennende og viktig sted rent byplanmessig, og vi har lagt mye omtanke inn i planene for hvordan dette bygget skal forholde seg til gatemiljøet og nabolaget rundt oss, forteller Reinhard Kropf.

#aspelin ramm eiendom #helen & hard #landbrukskvartalet #vedal
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0