Byggeindustrien Arkitektur
2 minutter lesetid

Landskapsarkitekturstudiet ved AHO og UiT kåret til verdens beste

1/12/2023, 11:23
Landskapsarkitekturstudiet ved  AHO og UiT kåret til verdens beste
Kjerstin Uhre og Magdalena Haggärde fra UiT (begge foran i midten) mottok Ribas Piera-prisen. BARCELONA INTERNATIONAL LANDSCAPE BIENNIAL (skjermbilde fra YouTube)
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Den femårige mastergraden i landskapsarkitektur er et samarbeid mellom Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) og UiT Norges arktiske universitet, der de tre første årene gjennomføres ved AHO og de to siste ved Kunstakademiet på UiT.

Blant ti finalister, stakk UiT av med den høythengende Ribas Piera-prisen.

– Dette er fantastisk – vi er kjempeglade, sier studieprogramleder Kjerstin Uhre, som er spesielt glad for juryens begrunnelse.

Juryen framhever at UiT jobber med ulike typer landskap på en etisk god måte, og skaper enestående studioarbeid. Utdanningen bygger på vår økologiske, kulturelle og økonomiske virkelighet, og inspireres av historien. Prosjektene imponerte alle dommerne og juryen var enstemmig i sin avgjørelse.

Hard konkurranse

UiT ble valgt ut i konkurranse med 200 innsendte studentprosjekter, fra blant annet Kina, Chile og Sveits. Én av dem står masterstudent Sverre Drange Sletten bak.

– Dette er veldig kjekt! Jeg er stolt over å ta en utdanning som tilrettelegger for å arbeide med spennende og viktige ting, og være en del av et klassemiljø med såpass mye talent og arbeidskapasitet. Disse to tingene tror jeg er nøkkelen til suksess, sier Drange Sletten.

UiT-studiet handler om hvordan vi videreutvikler og bevarer sårbare landskap, særlig i nord. De innsendte prosjektene tok opp aktuelle tema som issmelting i Arktis, gruvedrift og landskapsinngrep i reinbeiteområder. 

Stolt prorektor

Prorektor Kathrine Tveiterås er svært glad og stolt over prisen, som hun mener er en viktig anerkjennelse av studietilbudet, fagmiljøet og studentene våre ved AHO og UiT.

– Dette er strålende nyheter og vel fortjent, sier hun.

– Landskapene i Arktis er i rask endring, og det er derfor viktig at vi utdanner landskapsarkitekter hos oss. Ved UiT får de mulighet til å studere hvordan naturlige og menneskeskapte endringer påvirker både samfunn og økosystem, sier Tveiterås.

Hun håper at prisen vil bidra til at kommende studenter vil se det unike ved å studere landskapsarkitektur i nord.

#aho #uit #uit norges arktiske universitet
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0