Byggeindustrien Arkitektur
1 minutt lesetid

LINK blir arkitekten bak nytt leilighetsbygg i Lillehammer

1/11/2022, 09:33
LINK blir arkitekten bak nytt leilighetsbygg i Lillehammer
Planer for Tomtagata 5 Visualisering LINK arkitektur
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Midt i sentrum av Lillehammer, i Tomtegata 5 hvor Gaukstad smie en gang holdt til, skal et nytt boligbygg smis sammen med eksisterende bebyggelse.

Nordlys Management og BRM Gruppen utlyste i høst en arkitektkonkurranse for utviklingen av det nye bygget. LINK Arkitektur ble valgt som samarbeidspartner med bakgrunn i gode planløsninger og funksjonalitet, herunder god universell utforming og pragmatisk arealutnyttelse. Smarte arkitektoniske grep skal gi god struktur på bygget med innovative boløsninger for ulike typer beboere som sikrer god interaksjon og sosial bærekraft.

Det nye bygget vil bestå av ca. 40 boliger med en god miks av 1-2-3-4-roms leiligheter, fra 25 kvm til 150 kvm. Nybygget vil ha et nåtidig formspråk av høy kvalitet som skaper dialog mellom den historiske trehusbebyggelsen og nyere tids bebyggelse. Grepene på gateplan og i utearealet forbinder de ulike nivåene i gatene rundt med kvartalets kjerne. Gateplanet skal bidra til å stimulere bymiljøet. Visjonen er at Tomtegata 5 skal bli nabolagets nye hyggefaktor.

Målet har vært å skape gode soner for opphold og legge til rette for møteplasser for beboere og nabolag, både med svalgangen, grepene på gateplan og en tilbaketrukket takhage som vil få godt solbelyste soner for aktivitet og samvær, forklarer Camilla Aakre, utviklingssjef for Bolig hos LINK Arkitektur, som ser frem til å utvikle prosjektet sammen med Nordlys og BRM Gruppen.

#lillehammer #link arkitektur
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0