Byggeindustrien Arkitektur
2 minutter lesetid

LINK skal designe nytt psykiatribygg i Malmø

26/05/2023, 11:47
LINK skal designe nytt psykiatribygg i Malmø
LINK Arkitektur er engasjert som totalrådgiver for prestisjeoppdraget i Malmø. Foto: Region Skåne/Perry Nordeng.
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Det vinnende arkitektteamet består av LINK Arkitektur, med ansvar for helsebygg, Wingårdhs, med ansvar for byplanlegging, og Sydväst, med ansvar for landskapsarkitektur. Arkitektteamet har fått kontrakt på forprosjekteringen som omfatter alle arkitektfaglige disipliner. Oppstart vil være i løpet av tredje kvartal 2023 og fasen vil vare i omtrent 2 år. Kontrakten inneholder også opsjoner for detaljprosjektering og oppfølging i byggefase.

Psykiatribygg er komplekse å designe. Det sosiale samspillet er blant annet helt avgjørende for en effektiv og trygg virksomhet. Å få lov til å jobbe med og tilrettelegge for psykiatri i det sentrale Malmø er et stort og viktig ansvar. Teamet ser spesielt fram til å utvikle og integrere arkitektur og stedstilhørighet i området.

Malmø by sin visjon er å skape en grønn oase innenfor helse og innovasjon. Ulike tilbud smelter sammen til et unikt bymiljø rundt en grønn bykjerne, der bygg for omsorg og forskning, bolig og samfunnstjenester møtes. Dette er i tråd med regionens mål om bærekraftige løsninger for minst mulig klimautslipp.

LINK Arkitektur har satt sammen et tverrfaglig, sterkt team med Wingårdhs og Sydväst, som alle har kontor i Malmø. Til sammen utgjør de en kompetent prosjektgruppe som skal samarbeide om det prestisjefylte oppdraget. LINK har bred erfaring og betydelig kompetanse innenfor psykatrifeltet i tillegg til en god forståelse for prosess, økonomi og gjennomføring av komplekse prosjekter. Med sin erfaring innenfor lignende prosjekter, vil de lede et konsulentteam med høy arbeidskapasitet og presisjon.

Prosjektet setter i gang i høst og forventes ferdigstilt i 2034.

#link arkitektur #malmø #region skåne #sydväst #wingårdhs
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0