Arkitektur
2 minutter lesetid

Nå har det spesielle hotellet åpnet

18/07/2023, 07:17
Nå har det spesielle hotellet åpnet
Illustrasjon: Hille Melbye Arkitekter
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Mange føringer var lagt

Dette hotellet har i underkant av 300 rom og har egen restaurant og bar, treningsrom og møterom. Det har også en konferanseavdeling. Det som blir helt unikt er en innendørs adkomst til Norges største innendørs skiarena. Ikke bare henger byggene sammen fysisk, med de utfordringene som blant annet ligger i å sammenføye to bygg med så ulik innetemperatur, men byggenes uttrykk og utforming skulle også henge sammen.

– Det har absolutt vært en spennende og lærerik prosess. Hele området i Lørenskog er en større helhet som kalles Snøbyen og vi kom inn som et av de siste prosjektene. Da lå det veldig mange føringer både i dokumenter og andre bygg som hadde begynt å ta form, sier arkitektene Juliana Voss-Clark og Fatima Farran hos Hille Melbye Arkitekter.

Unikt bygg

Det første som var gjort for dette nesten uberørte området som tidligere stort sett var utmark, var at det var laget grunndokument fra kommunen som reguleringsmyndighet med det de kalte «Arkitekturpremisser». Dette la klare rammer og føringer, og satte blant annet tema som isbre og fjell.

– Med dette og alle de andre ønskene som allerede var på plass kjentes det som om det var mange begrensninger. Når vi ser på det nå, som prosjektet går mot slutten, har dette nok gjort at prosjektet har blitt enda bedre enn om prosessen hadde vært lengre og mulighetene mer åpne. Vi hadde en god samspillsprosess med byggherre og entreprenør, og har fått til gode løsninger, forteller Juliana Voss-Clark.

Hotellet er utformet slik at etasjene trappes etter terrenget og skihallen – fra tre til ni etasjer over bakkenivå. Det er bygget underjordisk parkeringskjeller med skiboder, smørerom, lager, tekniske rom samt rømningskulvert fra skihallen.

Logistikk i bygget

–  På grunn av avtrappingen og tilpassingen til terrenget har bygget vært en spennende utfordring og alt måtte tilpasses spesielt. Logistikk er viktig i et bygg som et hotell er og det følger mange krav om sikkerhet og rømningsveier. Det er en utfordringer i et bygg som et så langt, sier Fatima Farran.

Sikkerhet og rømningsveier har også vært en utfordring i byggeperioden, når et så stort publikumsanlegg som SNØ måtte ha sin rømningsvei over byggeplassen til hotellet. Men nå er alt klart, og det spesielle bygget i Snøbyen har åpnet sine dører.

#lørenskog #snøbyen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0