Arkitektur
2 minutter lesetid

Skal tegne ny videregående skole i Harstad

17/10/2023, 10:14
Skal tegne ny videregående skole i Harstad
Skolebygget skal ligge på det gamle verftsområdet i Harstad. Illustrasjon: Ola Roald Arkitektur / C.F. Møller Architects
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Den nye videregående skolen i Harstad vil fremstå som et fyrtårn man kan navigere ut fra, når besøkende ankommer sjøveien til Harstad eller når man som Harstadværing søker mot havnefronten – Den nye skolen i Harstad blir byens nye varde, sier Thue Borgen Hasløv fra C.F. Møller i en pressemelding.

Troms og Finnmark fylkeskommune utlyste i januar en begrenset plan- og designkonkurranse om ny videregående skole i Harstad sentrum. Fire team deltok i konkurransen, og utkastene ble levert i juni.

Den nye skolen skal bygges på det tidligere verftsområde, og blir et kulturelt peilemerke og episenter for læring og sosialt samvær ved havnefronten i Harstad by. Området skal revitaliseres og den nye vgs i Harstad blir en attraktiv og levende møteplass for alle byens innbyggere, skriver vinnerne i pressemeldingen.

Vinnerteamet består av:

  • Arkitekt: Ola Roald Arkitektur AS og C.F Møller Architects
  • Landskapsarkitekt: SLA AS
  • Wildcard-kontor/medvirkning*: MakersHub
  • Rådgivende ingeniører: Rambøll AS

Trapper seg i begge retninger

– Med bakgrunn i det spennende konkurranseunderlaget, har teamet gjennomført en intens og engasjert prosess for å komme frem til vinnerforslaget. Vi ser med stor lyst frem til videreutviklingen av forslaget i tett samarbeid med byggherre, brukere og alle andre involverte i dette viktige prosjektet, sier Ola Roald i pressemeldingen.

Bygget utrykker i form og funksjon historien fra den opprinnelige verkstedsbyen, til det moderne og urbane industrisamfunnet som er i ferd med å utvikle seg i denne delen av byen. Den nye bygningen trapper seg på den ene siden ned mot småhusbebyggelsen og trapper seg på den andre siden opp mot fjellet, Equinor-bygget og utsikten, mener arkitektene.

#barstad #c.f møller architects #ola roald arkitektur #rambøll #sla as
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0