Byggeindustrien Arkitektur
2 minutter lesetid

SLA vinner ikonisk Earls Court-prosjekt på 160 000 m2 i London

15/12/2022, 08:05
SLA vinner ikonisk Earls Court-prosjekt på 160 000 m2 i London
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Når det ikoniske Earls Court-området i London skal forvandles fra et historisk Expo-område og infrastrukturområde til et nytt, blandet og naturbasert byområde, er det norske konsulenter som skal designe alle byrommene, gatene og parkene. Dette er klart etter at de norske naturdesignerne og landskapsarkitektene SLA er utnevnt til Public Realm & Landscape Designer for det 160 000 m2 store utbyggingsprosjektet Earls Court.

Earls Court-prosjektet er et av Londons største og mest strategisk viktige byutviklingsprosjekter med en uttalt visjon om å «bringe magien tilbake til Earls Court», sier SLA-partner og designdirektør, Rasmus Astrup.

– Earls Court er et ikonisk sted som betyr mye for folk i London. Alle mennesker i London har minner om magiske opplevelser og fantastiske hendelser herfra. Vi tror at vi kan bygge videre på denne arven ved å skape et urbant nabolag med sjenerøse grønne uterom og parker, og hvor biologisk mangfold, urban natur og en sterk, sosial fellesskapsfølelse skaper en unik og magisk urban identitet. En Earls Court for liv – all liv», sier SLA-partner og designdirektør, Rasmus Astrup.

Den kommende masterplanen vil utvikle Earls Court basert på områdets sterke kulturelle og industrielle arv, skape nye forbindelser på tvers av Kensington & Chelsea Burrough og Hammersmith & Fulham Burrough, og åpne opp det tidligere Exhibition Centre-området for omverdenen for første gang på 150 år. Første fase av masterplanen, som nå er i gang, vil skape 1300 nye blandede boliger, hundrevis av arbeidsplasser, kulturinstitusjoner, og et stort antall grønne byrom, torg, gater og parker.

Nettopp viktigheten og prioriteringen av byrommene var avgjørende for valget av de norske stjernearkitektene:

– Gjennom vårt første innbyggerengasjement har vi kunnet fastslå at det er ekstremt viktig for lokale londonere at Earls Court er et sted som er attraktivt og åpent for alle, og at det er utviklet med en sterk humanistisk og naturbasert tilnærming. Som svar på dette har vi utnevnt det globalt anerkjente norske designstudioet SLA som landskapsarkitekt over hele utviklingsområdet. I samarbeid med dem vil vi bygge videre på alt som gjør Earls Court fantastisk i dag og skape en ny, fantastisk del av London», sier Earls Court Development Companys administrerende direktør, Rob Heasman i en pressemelding.

Det er Earls Court Development Company som på vegne av eiergruppen (investoren Delancey, det nederlandske pensjonsselskapet APG og den offentlige myndigheten Transport for London (TfL)) der er ansvarlig for prosjektet.

Earls Court er den andre store masterplanen i London som SLA har vunnet. SLA er også Public Realm & Landscape Masterplanner for £10 milliarder «One Euston»-prosjektet i Camden.

Realiseringen av Earls Courts første fase forventes å starte i 2025.

#london #sla
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0