Byggeindustrien Arkitektur
1 minutt lesetid

Stor interesse for å designe attraksjonen Nasjonale turistveger

11/10/2022, 14:33
Stor interesse for å designe attraksjonen Nasjonale turistveger
Espenes, Hardanger. Fullført 2022. Arkitekt: Code Arkitektur. Foto: Fovea.Studio
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

På sin hjemmeside skriver Statens vegvesen att de nylig utlyste en tredje runde for å finne nye formgivere til turistvegprosjekter som planlegges gjennomført i perioden 2023-2029. Sammenlagt 54 arkitekter og 27 landskapsarkitekter har nå meldt sin interesse for å inngå avtale med Nasjonale turistveger om å utvikle stoppesteder, utsiktspunkter, rasteplasser og servicebygg i ny moderne design.

Tilsvarende utlysinger av avtaler med arkitekter og landskapsarkitekter ble gjennomført i 2014 og 2007.

Utvikle arkitektfaget

– Statens vegvesen har som byggherre gjennom Nasjonale turistveger i alle år hatt som ambisjon å bidra til å utvikle arkitektfaget i Norge, forteller Fredrik Fløgstad på Turistvegseksjonen.

– 81 søkere er en respektabel og inspirerende bekreftelse på interessen for å delta i Statens vegvesens turistvegprogram, sier Fløgstad.

National turistattraktion

Nasjonale turistveger er 18 utvalgte strekninger fra Varanger i nord til Jæren i sør langs fjorder, fjell, foss og kyst. Nyskapende arkitektur på rasteplasser og utsiktspunkter sammen med kunstverk på høyt internasjonalt nivå med sine tankevekkende fortellinger gjør inntrykk i inn- og utland.  Med Statens vegvesen i førersetet har Nasjonale turistveger gitt Norge en ny turistattraksjon som vekker reiselyst og som bidrar til økt verdiskaping i distriktene.

#nasjonale turistveger #statens vegvesen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0