Byggeindustrien Bolig
2 minutter lesetid

«Bilbyen» skal bli boliger – nå er Locus Ensjø klar

19/07/2023, 07:27
«Bilbyen» skal bli boliger – nå er Locus Ensjø klar
Illustrasjon: Selmer Eiendom
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Transformasjonen av området startet i 2007 og mange prosjekter i området er ferdigstilt. Vi skal se på Locus Ensjø et prosjekt med 206 leiligheter fordelt på fire blokker i sju og åtte etasjer med parkering i kjelleretasjen.

Locus Ensjø der Fordbutikken lå

Locus Ensjø ligger i Gladengveien. Dette er selve hovedgata i bilbyen og der utvikler Selmer Eiendom fra høsten 2020 startet byggingen av leilighetene på tomta til den gamle Ford-butikken til Røhne Selmer, etter at denne var revet. Bilbutikken er flyttet til Strømsveien etter å ha ligget i området siden 1965.

Prosjektet består av 2-4 roms leiligheter på fra 39-116 m2. Byggenes øverste etasjer er inntrukket. Alle leilighetene har vannbåren varme og minst én egen uteplass.

– Vi ønsket at boligkjøperne skulle ha mulighet til fleksibilitet i uttrykket på sin leilighet og derfor utviklet vi ulike designpakker kjøperne kunne velge mellom. Nye beboere kunne starte innflytting i 2022 og prosjektet, som har vært utsolgt lenge, er blitt ferdigstilt nå våren 2023, forteller Fredrik Selmer i Selmer Eiendom.

Ikke bare boliger

Her bygges i tillegg til boliger både butikk, barnehage og næring, som etableres i byggenes 1. etasje. Prosjektet er tegnet av HRTB AS arkitekter, AF bygg Oslo har vært totalentreprenør og prosjektledelsen har vært håndtert av Fokus rådgivning.

Godt fornøyd med prosessen

– Prosjektet har vært drevet av et sterkt team med fokus på samarbeid på tvers av selskaper og fagfelt. Sammen har vi jobbet for å skape positiv energi på byggeplassen. Vi har en ambisjon om at prosjektene våre skal være bra for både de som jobber der under byggeprosessen, og for de som senere skal ha sitt hjem eller sin arbeidshverdag i byggene, sier Fredrik Selmer.

– Vi har holdt framdriften, noen ganger til og med vært foran plan, på tross av både pandemi og krig i Europa. Dette er et prosjekt som har vært veldig vellykket og der vi har fått mange gode erfaringer vi tar med oss videre, avslutter Fredrik Selmer i Selmer Eiendom.

#af bygg oslo #af gruppen #ensjø #selmer eiendom
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0