Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Blomstergigant får bygget nytt lager i tre

28/04/2023, 08:05
Blomstergigant får bygget nytt lager i tre
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Bygningen på 3.300 kvadratmeter vil være basert på konseptet Bulk Wood, hvor bærende konstruksjoner er utført i tre, og med et karbonfotavtrykk som vil være minst 40 prosent lavere enn tradisjonelle bygg.

Bærekraft står sentralt i forretningsmodellen til Hilverda De Boer Group. Morselskapet i Nederland, er medlem av Floriculture Sustainable Initiative (FSI), med målsetting om at 90 prosent av alle solgte blomster og planter skal være bærekraftig produsert innen 2025.

 – Grunnen til at vi gikk sammen med Bulk Industrial Real Estate er for å kunne behandle og lagre disse bærekraftige produktene i bærekraftige lokaler. Dessuten lar Bulk oss designe lageret etter våre egne ønsker, slik at vi kan skape den perfekte logistikken. For lageret går vi også for smarte løsninger, energieffektiv kjølesentral, LED-lys og Biobrensel som oppvarming, sier Cees Bakker, administrerende direktør i Hilverda De Boer Norge

Bruk av tre i konstruksjonen er kun ett av en rekke tiltak som gjør Bulk Wood miljø- og klimavennlig. Solcelleanlegg på taket sørger for strøm til bygget og insektshotell og beplantning på bakke, vegg og tak sikrer biologisk mangfold. I tillegg er målsettingen at byggeplassen skal være fossilfri og med så lite bygningsavfall som mulig (mindre enn 19 kg/m2). Minst 90 prosent av bygningsavfallet skal sorteres med tanke på så høy grad med resirkulering som mulig. Prosjektet planlegges og bygges med tanke på senere ombruk av materialer og konstruksjoner. Bygningen vil være BREEAM-NOR sertifisert, og skal ha energiklasse mørkegrønn A.

– Vi er stolte av at Hilverda De Boer, som har som mål å være helt i tet innen bærekraftig drift i sin bransje, har valgt å samarbeide med Bulk. At de velger å flytte inn i en Bulk Woodbygning er en bekreftelse på at vi har tenkt riktig og at markedet ønsker nytenkning og løsninger som virkelig gjør en forskjell når det gjelder miljøvennlighet og bærekraft, sier Dag Klem i Bulk Industrial Real Estate.

Grunnarbeidene vil starte i mai 2023, og eiendommen skal etter planen være ferdigstilt og overlevert innen 1. desember 2023. Bulk Park Lindeberg er en av flere Bulk-parker med lager og logistikkeiendommer, og har totalt 11 leietakere og cirka 55.000 kvadratmeter bygget areal. Hilverda De Boer vil få naboer som Hesselberg, Hydroscand, PetXL, Etman, Alimenta og Sigurd Stave Maskin. Når Hilverda De Boer flytter inn i Bulk Park Lindeberg vil parken være fullt utbygget og ha bidratt til cirka 450 arbeidsplasser.

#bulk industrial real estate #hilverda de boer #lindeberg
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0