Byggeindustrien Bolig
2 minutter lesetid

60 mister jobben i Overhalla

4/07/2024, 15:37
60 mister jobben i Overhalla
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Styreleder og administrerende direktør i Overhalla Gruppen, Arnt Ove Amdal, forteller at dette er en tung beslutning som har tvunget seg frem i et krevende marked.

– De siste seks årene har boligmarkedet i vårt nedslagsfelt fra Trøndelag og nordover, falt med hele 75 prosent. Ordretilgangen har vært og vil fortsette å være for liten til at eiere og styret kan gå god for videre drift av selskapet, sier selskapet i en pressemelding.

4. juli kom derfor avgjørelsen fra styret. Begjæring om oppbud ble levert til Trøndelag Tingrett like etter at et allmøte ble holdt for de om lag 60 ansatte i Overhalla Hus.

Amdal og Ola Lauve, daglig leder i Overhalla Hus, beklager sterkt til ansatte, kunder, samarbeidspartnere og leverandører som blir rammet av konkursen.

– Vi har virkelig snudd hver stein og jobbet hardt for å unngå dette. Eierne bidro med frisk kapital tidligere i år, men utsiktene i markedet fremover er dessverre for dårlige, avslutter Lauve.

Omstrukturering var ikke nok

Tradisjonelt har Overhalla Hus vært produsent av eneboliger. Dette er et marked som i de siste årene har blitt stadig mindre, og for å få flere bein å stå på ble det besluttet å omstille med fokus på nye marked. Dette arbeidet har blitt intensivert de siste par årene, og har fått flere prosjekter for offentlige bygg og næringsbygg. 

– Selv om vi føler at vi lyktes med dette på flere store prosjekter, har det vært en krevende prosess – og til syvende og sist har ikke omsetningen holdt i et ellers krevende marked, forklarer Amdal.

Konkursen til Overhalla Hus vil ikke påvirke de andre selskapene i Overhalla Gruppen.

#konkurs #overhalla #overhalla hus #trøndelag
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0