Byggeindustrien Bolig
2 minutter lesetid

– Arkitektoniske valg er viktig

28/12/2023, 11:55
– Arkitektoniske valg er viktig
Illustrasjon: Northern Visual
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Området på Vallaheiene har en reguleringshistorie som går helt tilbake til 1980-tallet og da Optibo Utbygging AS startet sitt arbeid for noen år siden var det utmark som måtte tilrettelegges.

Sentralt og landlig

– Hele utbyggingsområdet er delt i tre delområder som til sammen har plass til 150 boliger.  Første del med 28 enheter er ferdig i disse dager og prosessene for del to er i gang, forteller Alf Helge Hesjedal som er daglig leder i Optibo Utbygging AS, og han fortsetter. Hele området er tilrettelagt med infrastruktur i form av ny vei, vann- og avløp, strøm, fiber samt fortau for alle tre delfeltene.

Området ligger mellom et større skogsområde med turstier og det har vidt utsyn over landlige området ved Kalandsvannet. Like nedenfor området ligger også hovedvegen mellom Bergen og Stavanger, eller det vil si lå. For et års tid siden kom en mye etterlengtet tunnel som nå gjør at området slipper høy trafikkbelastning og tungtrafikk hele døgnet.

– Vi merker virkelig forskjell, sier Alf Helge Hesjedal.

Arkitekturen skiller seg ut

– For oss som eiendomsutvikler er det viktig å bygge boliger som skal oppleves attraktive å kjøpe, og for oss er det viktig at arkitekturen skiller seg ut. Vi har valgt å samarbeide med Bergensbaserte En til En arkitekter AS som har skapt noen virkelig flotte familieboliger med gode uteområdet som det skal være fine å vokse opp i. Målet har vært å skape boliger som passer for alle enten man er førstegangskjøpere og ønsker alt nytt og lettvint, eller om man selger eneboligen og kjøper en lettstelt leilighet med livsløpsstandard sier, Alf Helge Hesjedal, og avslutter:

– Byggetrinnet består av rekkehus og leiligheter. Størrelsen er fra 37-120 m² og er fra 1-3 etasjer. Vi har en flott utsikt og derav store vinduer mot utsikten. For å skape en attraktiv bolig vet vi også at lysinnslipp er viktig.

Når det gjelder materialvalg er det uttalt at det skal være bygget på en måte som gjør at det ikke skal være behov for å tenke på oppussing i mange år fremover.

#bergen #en til en arkitekter #optibo utbygging
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0