Bolig
2 minutter lesetid

Nå innføres byggeforbud i Oslo: «Helt nødvendig»

1/06/2022, 08:12
Nå innføres byggeforbud i Oslo: «Helt nødvendig»
Foto: Oslo kommune
Magnus Kvandal Magnus Kvandal
Like 0

Plan- og bygningsetaten i Oslo har nå innført et midlertidig forbud mot tiltak i de områder som omfattes av småhusplanen, skriver NTB.

Det betyr at all bygging og riving i berørte områder stanses i minst ett år.

Det er forbudet som ble varslet om den 6. april som nå er vedtatt. Etaten melder at de kun kommer til å behandle søknader som kom inn før den datoen etter gjeldende småhusplan.

Byggeforbudet skal gjelde til en revidert småhusplan er vedtatt og innført. Planen regulerer blant annet hvor høyt og tett det kan bygges i Oslos småhusområder.

Hanne Høybach, avdelingsdirektør for byggeprosjekter i Plan- og bygningsetaten, mener det er helt nødvendig med et byggeforbud inntil den nye småhusplanen er på plass.

– Det er helt nødvendig å legge ned et midlertidig forbud mot tiltak i småhusplanområdet. Det gjør vi for å sikre at verdiene som revisjonen av småhusplanen skal forsøke å bevare, ikke går tapt i løpet av tiden frem til en ny og revidert plan blir vedtatt, sier hun i en pressemelding.

Men alle er ikke enige. Ifølge Dagens Næringsliv har etaten mottatt 211 merknader til varselet om et midlertidig forbud, og at vedtaket trolig vil påklages.

Plan- og bygningsetaten jobber for at en ny småhusplan skal være på plass før høsten 2023. Den nye planen skal være strammere og «sørge for et sterkere vern av de grønne verdiene», skriver Oslo kommune.

#småhus
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0