Byggeindustrien Bolig
2 minutter lesetid

Nå settes første spadetak for 650 nye boliger på Karihaugen

18/10/2023, 07:02
Nå settes første spadetak for 650 nye boliger på Karihaugen
Illustrasjon: JM
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

I et syv-åtte års perspektiv skal JM totalt bygge i alt 22 boligbygg på tomten. I de syv første som bygges blir det små og store utleieleiligheter. I tillegg skal byggene romme butikker, barnehage, seniorsenter og grendehus.

­–  JM er svært glad for at vi nå endelig kan sette startskudd for boligbygging på Furuset i Groruddalen. Oslo trenger sårt flere boliger, og dette blir et viktig bidrag. I tillegg vil totalrenovering av dette området i Karihaugveien heve bokvalitetene for de som allerede bor i området, sier administrerende direktør Hilde Vatne i JM Norge.

Det har vært en omfattende og tidkrevende prosess å få godkjent detaljreguleringen av dette området nær E6 på Furuset. Allerede i 2005 ble de første planene for boligbygging lansert. Det er nå fortsatt noen formaliteter som gjenstår før byggestart, men detaljreguleringsplanen ble godkjent til sommeren i fjor og nå er også alle avtaler knyttet til eiendom og bygging inngått mellom Grunnsteinen AS og JM Norge. Det gjenstår å få underskrift på den ferdigforhandlede utbyggingsavtalen med kommunen.

– Samarbeidet med Grunnsteinen har vært avgjørende for realisering av dette krevende prosjektet. Vi er stolt av at vi sammen kan komme inn i markedet med både rimelige boliger til salgs, samt med utleieboliger til ulike grupper. Vi er inne i en krevende økonomisk periode, der mange sliter med å komme seg inn på boligmarkedet. Derfor er det avgjørende at byen vår også har et godt og profesjonelt tilbud på utleiesiden, i hele byen vår, sier Vatne.

Grunnsteinen vil overta de sju første byggene, med totalt 256 leiligheter, ved ferdigstillelse og vil også stå for langsiktig utleie av disse boligene. 157 leiligheter er ekstra flotte utleieboliger rettet mot alle grupper innen konseptet «Hjemom» – for første gang lansert i Oslo. De øvrige 99 utleieleilighetene inngår i seniorkonseptet «Leva». Her tilbys flere møteplasser, lounge, gjesterom, selskapsrom og er ikke minst betjent med et vertskap.

Vi er tilfredse med for første gang i hovedstaden å kunne tilby profesjonell utleie og sosiale løsninger for eldre med gode og trygge møteplasser gjennom våre konsepter Leva og Hjemom, sier administrerende direktør Esben Svalastog i Grunnsteinen.

Første trinn av de resterende byggene, med til sammen rett i underkant av 400 leiligheter, vil JM legge ut for salg i løpet av 2024.

#grunnsteinen #jm #karihaugen #oslo
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0