Byggeindustrien Bolig
2 minutter lesetid

Ove Skår med kontrakt om nytt bydelssentrum

26/04/2023, 10:19
Ove Skår med kontrakt om nytt bydelssentrum
Ilustration: Plus Arkitektur.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Oppdraget gjennomføres som en totalentreprise, verdt ca 460 millioner kroner inkl. mva og næringsdelen skal miljøsertifiseres på nivå Very Good iht. BREEAM-NOR v6.0. Riving av tomtens nåværende bygningmasse, ca 4.700 m2 med næringslokaler og boliger, startet 18. april.

Omlegging av VA grøft og påfølgende bygging vil starte så snart tilfredstillende boligsalg er gjennomført. Byggetiden er 25 måneder. Byggene fundamenteres på utsprengt berggrunn samt kalksementpeler og oppføres med bærekonstruksjon av stål og prefabrikerte betongelementer. Klimaveggene utføres med tegl og fasadeplater.

På nye Gressvik Torg vil man finne alt man trenger i hverdagen – sjarmerende butikker, spesialforretninger, koselige caféer, spisesteder, apotek og legekontor. Med utvidelsen av torget får man flere butikker og spisesteder, bakeri og helt ny dagligvarebutikk. Produksjon av varme for vannbåren varme og varmt tappevann besørges primært av væske/ vann varmepumpe med energibrønner fordelt på eiendommen.

Varmepumpen skal dekke 90% av byggets energibehov. Elektrisk kjel benyttes ved spisslast.

Fjerde prosjekt for Fredriksborg Eiendom

Gressvik Torg er ikke det første prosjektet som Ove Skår AS bygger for Fredriksborg. Tidligere har vi bygget både Wilberg Atrium i Fredrikstad (ca 5.500m2 kontor og dyreklinikk, ferdig juni 2014) og Varnaveien 43E i Moss (ca 10.000 m² kontor og næring, ferdig februar 2019), hvorav Sparebank1 Østfold Akershus overtok kontorlokalene som sitt nye hovedkontor.

I Tamburveien 3 på Greåker er de i gang med grunnarbeidene for et nytt kontorbygg med tre etasjer og totalt ca 3.000m2 BRA. Bygget er utformet for kontor- og næringsleietakere, hvorav NAV Arbeid og ytelser blir største leietaker med ca 150 ansatte fra medio februar 2024.

#fredriksborg eiendom #fredrikstad #gressvik #ove skår #ove skår as #plus arkitektur
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0