Byggeindustrien Bolig
2 minutter lesetid

Veidekke: Bygger P-hus og studenthybler på Gjøvik

3/01/2024, 08:24
Veidekke: Bygger P-hus og studenthybler på Gjøvik
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Vi er selvfølgelig både glade og stolte over at vi har vunnet konkurransen om dette oppdraget som det har vært jobbet lenge med nå. Gode studentboliger og infrastruktur er viktig for mange på Gjøvik, og vi bygger allerede 98 student­boliger for Sit på Kallerud. Vi takker pent for fornyet tillit og gleder oss til å fortsette det gode samarbeidet også med kommunen, sier distriktsleder Geirmund Østvold i Veidekke Bygg Indre Østland.

Prosjektet omfatter bygging av et parkeringshus på cirka 5.500 m2 i to plan delvis under bakken og to åtte etasjers bygg med 245 studentleiligheter på totalt nær 7.000 m2. Bruk av tre i yttervegger og massivtre i bærekonstruksjoner skal bidra til å redusere CO2-utslippene fra byggene. Det er også lagt vekt på gode utomhusområder rundt prosjektet som blir tilrettelagt for sosial aktivitet for studentene.  

Ordfører i Gjøvik kommune, Anne Bjertnæs, er også fornøyd med at prosjektet nå realiseres: – Kommunens tomt i Røverdalen erstattes nå av boliger og parkeringshus. Byggene blir et bidrag til fortettingen av Gjøvik og vil bidra til å skape mer liv i sentrum. Samtidig vil det bli flere parkeringsplasser i nærhet til storstua Fjellhallen og den nye svømmehallen som også rehabiliteres nå, sier ordfører Bjertnæs.

– Omsider er vi i gang med å bygge nye studentboliger i Røverdalen, sier en fornøyd Arvid Skjervik, leder for prosjekt og utvikling i Sit bolig. – Å bygge studentboliger i Røverdalen har vært et mål siden 2016, og nå blir det studentboliger med vekt på miljømessig bærekraft i bygningsmassen og sosial bærekraft for beboerne, med store, sosiale kollektiver og flotte fellesarealer i førsteetasjene, legger Skjervik til.

Prosjekteringsarbeidet starter i januar, mens byggestart er planlagt i mai med ferdigstillelse til semesterstart høsten 2026.

#gjøvik #sit #veidekke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0