Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Brannen snart slukket, og en person er savnet

13/02/2024, 14:01
Brannen snart slukket, og en person er savnet
Slik skulle det bli. Illustrasjon: Liseberg/Quarry Fold Studio
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Brannen startet i en av vannskliene, som slynger seg delvis på utsiden av bygget og utviklet seg til den i perioder eksplosjonsartet brann.  Deler av bygget og konstruksjonene ser ut til å være reddet. Undersøkelser vil vise hvordan dette er.

Det er rapportert at 22 personer oppsøkte legevakten og fikk behandling for lettere skader. En person, en ansatt på Liseberg er savnet etter brannen.

I dag har NCC, Liseberg og Stor-Göteborgs brann- og redningstjeneste holdt pressekonferanse:

Innledningsvis ble det bekreftet at det fortsatt er en person som er savnet etter brannen. Han jobber med prosjektet for Liseberg. Personen er ikke gjort rede for og politiet har opprettet en melding om savnet person.

Dramatisk start

Det var en dramatisk start på brannen som ble meldt kl 10.06 fordi det var en tidlig eksplosjon og brannen skapte da omfattende røyk. Det ble satt i gang en stor redningsaksjon med mange enheter involvert i intensivt arbeid og samarbeid.

– Fokuset for redningsaksjonen, som ble gjennomført i tett samarbeid med byggentreprenør NCC og andre som var tilstede, var å undersøke om det var flere mennesker i bygget. Skadene og kollapsfaren begrenset mulighetene til å ta seg inn i hele bygget og søke etter personen som fortsatt er savnet, sier vaktsjef Per Nyqvist i Redningstjenesten Stor-Göteborg.

Per Nyqvist forteller videre at redningsaksjonen som pågikk mandag kveld og natt har klart å redde store deler av bygningene. Brannen har nå avtatt betraktelig og det er nå relativt rolig på stedet.

– Vi skal komme oss gjennom dette

Andreas Andersen, administrerende direktør i Liseberg uttrykte takknemlighet for innsatsen fra nødetatene, politiet og byens krisekoordinering.

– Vi er rystet og dypt ulykkelige, rørt og rystet over det som har skjedd. Det er mange som lurer på, hva skjer nå? Det enkle svaret er at vi ikke vet. Akkurat nå fokuserer vi ikke på økonomien, eller de materielle skadene, men på menneskene som er rammet av brannen. Vi har per i dag ikke oversikt over de prosjektrelaterte konsekvensene. Samtidig kan jeg love at vi skal se fremover med besluttsomhet og håp. Vi skal komme oss gjennom dette, avsluttet Andreas Andersen.

#gøteborg #liseberg #sverige
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0