Byggeindustrien
1 minutt lesetid

Bravida Norge kjøper Vestlandets største elektrokonsern

6/10/2023, 08:36
Bravida Norge kjøper Vestlandets største elektrokonsern
Administrerende direktør Tore Bakke i Bravida Norge og storkundeansvarlig Magnus Thunestvedt i Thunestvedt-konsernet. Foto: Bravida Norge
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Thunestvedt-konsernet omfatter selskapene Magnus M. Thunestvedt, Pettersson & Gjellesvik, Sæterdal Elektro og Vangen Elektriske. Sammen er de i dag den største elektroinstallatøren på Vestlandet, med Bergen og omland som hovedområde. Konsernet leverer service- og prosjektoppdrag til både private og offentlige virksomheter, og rundt 60 prosent av virksomhetens omsetning er service- og ettermarkedsoppdrag.

– Thunestvedt-konsernet har en sterk posisjon innen sine områder og oppkjøpet vil styrke Bravidas posisjon innen elektroservice betydelig. De siste årene har Thunestvedt-konsernet hatt svak lønnsomhet, hovedsakelig på grunn av vesentlige tap på prosjekter som nå er avsluttet. Det er satt i gang kostnadseffektiviserende tiltak som vil fortsette. Lønnsomhet er en prioritet for alle Bravida-avdelinger og jeg er overbevist om at vi skal sikre en god utvikling ved å jobbe med Bravidas forretningsmodell, styrket markedsposisjon, nøye prosjektutvelgelse og ved å ta godt vare på de ansatte, sier Tore Bakke, administrerende direktør i Bravida Norge.

– Det er en helt riktig avgjørelse nå å la Bravida ta over virksomheten for å akselerere reisen vi har startet mot å snu konsernet i riktig retning. Gjennom hele prosessen har vi hatt en god dialog og er fornøyd med avtalen som er bra for både våre medarbeidere, kunder og konsernet totalt sett, sier Gunnar Utskot, styreleder i Magnus M. Thunestvedt.

Bravidas oppkjøp av Thunestvedt-konsernet krever godkjenning fra Konkurransetilsynet.

#bravida #thunestvedt-konsernet #vestland
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0