Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Byggebransjens europeiske møteplass

14/05/2024, 08:00
Byggebransjens europeiske møteplass
Foto: Intermat 2024
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Messen fungerte som en forretningsfremmende katalysator. En tredjedel av de besøkende kom med investeringsplaner for å starte lavkarbon og digital transformasjon av byggeprosjekter.

En enestående mobilisering fra byggebransjen

Utstillingen ble åpnet av formenn for de fem største byggebransjeforeningene i Frankrike (DLR, EVOLIS, FFB, FNTP og SEIMAT), som sammen støttet oppropet «Fire nøkler for å støtte avkarbonisering av anleggsmaskiner».

Å ta i bruk riktig energi for hver situasjon, spare energi, øke interessentenes bevissthet om CSR og forbedre sikkerheten og tiltrekningskraften til jobber i byggebransjen var kjernen i noen svært produktive debatter som ble arrangert i de nye bransjeforumene. Foredrag, rundebord og spesielle innslag ga en mulighet til besøkende, og spesielt til de 1.400 ungdommene som var til stede, til å få innsikt i de store problemene i sektoren med sikte på å akselerere den grønne og digitale overgangen.

Internasjonal innovasjon

Messen ble preget av den merkbare representativiteten til store internasjonale byggefirmaer. ReBuild Ukraine-samtalen tok opp alle temaene som er avgjørende for forsterkningen av den ukrainske nasjonen gjennom gjenoppbygging, og representerte flere muligheter for franske selskaper, investorer og partnere.

New Technologies and Energies-huben og Start-up Village tilbød et utstillingsvindu for teknologi og utstyr som inneholder nye, alternative eller fornybare energikilder (biodrivstoff, elektrisk, hydrogen), virtuell og digital engineering, energilagringsløsninger og autonome kjøretøy.

De mange maskindemosonene både utendørs og visning av alle elektriske maskiner innendørs, ga besøkende en sjanse til å oppdage fremdriften i den siste utviklingen fra produsenter for bedre sikkerhet, produktivitet og energieffektivitet.

World Of Concrete Europe

Delen med fokus på lavkarbonovergangen til betongsektorsonen tiltrakk seg oppmerksomheten til nesten en av to besøkende. INTERMAT Innovation Awards belønnet sektorens innsats for å være pådriver for  å redusere karbonpåvirkningen fra materialer, prosesser, teknologi og utstyr.

Ambisjonen til utstillingens redesignede modell rundt de store utfordringene ved konstruksjon

Messen var preget av fornyelse, den var redesignet når det gjelder format og tilbud, og hadde vire hovedtema: Innovasjon, energier, nye ligninger og forpliktelser.

Neste sjanse til å delta på Intermat er i april 2027.

#intermat
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0