Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Bygger boligprosjektet Odden i Stavanger

14/05/2024, 11:00
Bygger boligprosjektet Odden i Stavanger
Illustrasjon: Brandsberg-Dahls Arkitektkontor AS
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Vi takker for tilliten, og gleder oss stort til å komme i gang med byggingen av Odden. Dette er første trinn i et flott prosjekt som vi har fått være med på å utvikle og som kommer til å bli fulgt tett siden det ligger rett utenfor vinduene våre og til OBOS sitt Stavangerkontor. Vi har jobbet målrettet med å redusere klimaavtrykket til bygget, og det gjør meg stolt å se utslipps­kuttene vi oppnår. Bare for kjelleren klarer vi å redusere klimautslippene med drøye 40 %, sier distriktsleder Bendik Aarstad i Veidekke Bygg Rogaland.

Prosjektet utføres gjennom selskapet Odden 1 AS som er et samarbeid mellom Stavanger Utvikling, Entra, Camar Eiendom og OBOS Nye hjem. Dette første byggetrinnet består av tre bygg i fem til syv etasjer og et felles underjordisk parkeringsanlegg. Boligtypene preges av stor grad av variasjon med to- til seksromsleiligheter fra 51 til 246 m2.

– Det er gledelig at vi nå kommer i gang med dette flotte boligprosjektet i Hinna Park. Her blir det boliger for alle med god kollektivdekning, flotte parkområder og sjøen nært på alle kanter. Vi ser frem til et godt samarbeid med Veidekke, dette er en viktig milepæl for den videre transformasjonen av området sier daglig leder Målfrid Holme i Odden 1 og Hinna Park Utvikling.

– Som et ledd i vår miljøsatsing skal alle nye OBOS-boliger miljøsertifiseres, og boligene på Odden skal BREEAM-NOR sertifiseres til graden Very Good etter v6.1 manualen. Med dette utgangspunktet er miljø et tydelig fokusområde på Odden, sier prosjektsjef Espen Ekeland i OBOS Nye Hjem Rogaland.

Byggearbeidene starter i juni og boligene skal overleveres i løpet av første halvår 2026. Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for andre kvartal

#hinna park #obos #stavanger #veidekke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0