Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Bygger Garnes ungdomsskule i Bergen

31/10/2022, 09:12
Bygger Garnes ungdomsskule i Bergen
Nye Garnes ungdomsskule i Bergen kommune Illustrasjon: Skanska
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

I en pressemelding forteller Skanska at den nye skolen vil få et areal på ca 9300 m2 BTA og vil ha en kapasitet på 500 elever, samt en forsterket spesialavdeling med plass til 20 elever med spesielle behov. Prosjektet har høye miljøambisjoner. Skolen bygges som passivhus med utstrakt bruk av massivtre, og skal sertifiseres i henhold til BREEAM-NOR nivå Very Good. Energibrønner skal forsyne bygget med varme og byggeplassen vil også drives som utslippsfri byggeplass.

– Kontrakten med Skanska markerer starten på byggingen av en svært etterlengtet skole. Vi gleder oss til å komme i gang med byggeriet sammen med Skanska. Sammen skal vi bygge fremtidens skole, uttaler Geir Garlid, prosjektleder i Bergen kommune, Etat for utbygging.

– Vi er veldig glade for at Bergen kommune gir oss tillit til å gjennomføre dette prosjektet. Det er en byggherre vi kjenner godt og har samarbeidet bra med i flere tidligere og pågående prosjekter og i tillegg er det et spennende prosjekt med høye klimaambisjoner. Vi gleder oss rett og slett til å komme i gang med byggearbeidene, forteller Håvard Tjore, regiondirektør i Skanska Bygg Bergen.

Som en del av kontraktsarbeidene skal den gamle skolen rives, samt at et eksisterende idrettsbygg skal rehabiliteres. Det skal også bygges en ny energisentral som skal betjene både den nye skolen, idrettshallen og øvrige kommunale bygninger i lokalområdet.

Rivningsarbeidene vil starte i løpet av fjerde kvartal og oppstart bygging blir i første kvartal 2023. Prosjektet skal overleveres i andre kvartal 2025.

#bergen #garnes ungdomsskule #skanska
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0