Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Bygger kontorbygg i Haugesund

6/02/2024, 08:15
Bygger kontorbygg i Haugesund
Illustrasjon: Holon Arkitektur
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Det må kunne kalles en milepæl at vi nå kan kunngjøre full igangsetting av byggearbeidene i Smedasundet 77 for en av våre faste og mest trofaste kunder i Haugesund. Prosjektet som vi har utviklet sammen med Caiano i lang tid tilfredsstiller nå Riksantikvarens krav med blant annet kopi av den gamle sjøhusfasaden i Smedasundet. Vi takker nok en gang Caiano for tilliten og ser frem til å gjennomføre et veldig flott prosjekt, sier distriktsleder Bendik Aarstad i Veidekke Bygg Rogaland.

Leietakerne DNB og Deloitte er allerede klare for kontordelen. Quality Hotel Maritim skal drifte kantinen i bygget på dagtid, restaurant i lokalene på kveldstid og konferanseavdelingen med foaje, seminarrom og et auditorium med 125 plasser. Prosjektet skal BREEAM-sertifiseres til klasse Very Good, noe som blant annet innebærer gjenbruk av en del materialer slik som betongen fra Lille Maritim som blir knust og gjenbrukt på plassen.

– Vi er fornøyde med å signere nok en kontrakt med Veidekke når vi nå skal i gang med et byggeprosjekt som vil få stor betydning for byen, blant annet ved en utvidelse av kaiprome­naden. Vi har lagt mye arbeid i å skape et prosjekt vi skal være stolte av, og som både er attraktivt for leietakerne og bra for Haugesund, sier prosjektleder Martin Laurhammer i Smedasundet Sytti7 AS.

Etter at de første leietakerne var på plass i høst ble nødvendig arbeider i sjøen satt raskt i gang i vinterens tidsvindu før gytesesongen starter. Grunnarbeidene med riving og pelearbeider samt detaljprosjekteringen er dermed godt i gang allerede. Byggestart for nybygget vil nå følge på kontinuerlig, og det hele skal stå klart på nyåret 2026.

#haugesund #veidekke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0