Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Bygger nytt helt ytterst på kaikanten

10/07/2023, 07:00
Bygger nytt helt ytterst på kaikanten
Foto: Arena Larsneset AS
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Dette er et byutviklingsprosjekt med flere deler og parter. Både kommunen, Harstad Havn og Nordic Eiendom er involvert i dette prosjektet der vi får tilført «nytt liv» til sjøkanten av byen, der det tidligere har vært asfaltjungel og noen gamle lager, forteller Gunnar Aamot Hansen i Nordic eiendom.

– Harstad Havn bygger ny kai i området som skal ta imot Hurtigruta og cruisetrafikk og er en samarbeidspartner med samtidig utbygging, dette gir både muligheter til- og krever godt samarbeid.

Dette har vært en utfordring sammen med materialtilgang pga pandemi og krig. Men det har tross alt gått bra og kjøpesenter delen av prosjektet vårt åpnet i november 2022, og fylles nå med flere leietakere, sier Gunnar Aamot Hansen.

Boliger i allsidig miljø

Det er planlagt seks boligblokker i prosjektet. Tre er under bygging og de neste planlegges bygget etter hvert. De to første er prosjektets del 1 og skal ha 41 leiligheter. Leilighetene har en størrelse fra 43-166 m2. Byggene får parkering og kjøpesenter i de to nederste etasjene og leiligheter under navnet Byhagen finnes i 3.-6. etasje.

Byggingen startet i 2021. Brutto areal er 23200 m² og anslått kostnad på dette prosjektet er 200 mnok, sjekk dette tallet! Byggherre er Arena Larsneset AS. Consto Nord AS er valgt som totalentreprenør og hele prosjektet er tegnet av LINK Arkitektur AS.

På taket av kjøpesenterdelen skal det også tilrettelegges en hage og et attraktivt uteområde på fire mål for beboerne i leilighetene.

– Dette skal være en del av bymiljøet og helheten. Det blir viktig med flere tjenester som butikker og spisesteder og kulturtilbud er en planlagt del av miksen i området. Det skal være noe for alle aldersgrupper, forteller Aamot Hansen i Nordic eiendom.

Reality om prosjektet

– For å informere eller markedsføre oss og hele utbyggingen spilte vi inn en realityserie i forkant av åpningen av kjøpesenterdelen. Denne ble vist på sidene til Harstad tidene og på Facebook og hadde over 15000 visninger pr episode. Et vellykket og litt annerledes grep avslutter, Gunnar Aamot Hansen.

#arena larsneset #byhagen #harstad
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0