Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Bygger nytt hotell i Kristiansand

13/03/2024, 11:00
Bygger nytt hotell i Kristiansand
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Comfort Hotel Quadrum blir et arealeffektivt Bed & Breakfast hotell på ca. 9000 kvm. med 243 hotellrom fordelt på 15 etasjer.

– Strawberry er allerede godt representert i Kristiansand med Comfort Hotel Kristiansand og Clarion Hotel Ernst, begge med prima beliggenhet midt i byen. Quadrumkvartalet er en ny og spennende del av byutviklingen i Kristiansand, og vi gleder oss til å være på plass med et splitter nytt Comfort Hotel i løpet av 2026, sier Vice President for Comfort Hotel, Solveig Mathea Voldheim.

Quadrum ble i 2023 vinner av Eiendomsprisen i Agder, der juryen omtalte stedet som “en eksemplarisk representant for positiv byutvikling, bærekraft og nytenkning innen næringseiendom.” Quadrumkvartalet utvikles av Bane NOR Eiendom som prosjekterer med fire nye høyhus bestående av næringsbygg og hotell. I dag huser kvartalet blant annet Agder Politidistrikt.

– Vi har jobbet langsiktig med utvikling av Quadrum, og er meget glade for å få Strawberry med på laget nå. Med dette hotellet og det nye kontorbygget på stasjonen blir området ferdigstilt, og vi er sikre på at dette vil gi Kristiansand en ny dimensjon, sier prosjektsjef i Bane NOR Eiendom, Sven Kruse-Jensen.

Med beliggenhet tett på jernbane, bussterminal, havneterminal og Kvadraturen, gåavstand til Markens og utsikt mot innseilingen i Kristiansand på den ene siden, og Baneheia på den andre, ligger forholdene til rette for at Quadrumkvartalet vil bli en ny og pulserende del av bybildet i Kristiansand.

Comfort Hotel Quadrum tar sikte på å åpne i 2026.

FAKTA OM PROSJEKTET:

  • Hotelloperatør: Strawberry
  • Utvikler: Bane NOR Eiendom
  • Arkitekter: Lundhagem arkitekter
#agder #bane nor eiendom #kristiansand #lundhagem arkitekter #strawberry
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0