Byggeindustrien
1 minutt lesetid

Bygger studentleiligheter på Gjøvik

27/03/2023, 07:55
Bygger studentleiligheter på Gjøvik
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Vi er stolte av at vi vant konkurransen om oppdraget og takker Sit så mye for tilliten. Kunder som ønsker innovasjon og bærekraftige bygg med betydelige CO2-kutt er jo det vi liker aller best å bygge for. I høst har vi hatt en tett og god samspillsfase med Sit og brukerne av bygget der vi sammen har videreutviklet prosjektet, så nå gleder vi oss til å komme i gang med selve byggearbeidene, sier distriktsleder Geirmund Østvold i Veidekke Bygg Indre Østland.

Bygget blir på 4 200 m2 fordelt på hhv. tre og seks etasjer over en sokkeletasje med fellesarealer. Bruk av tre i yttervegger og massivtre i bærekonstruksjonene bidrar til at bygget skal få et CO2-utslipp nær 40 % under kravet i TEK 17. Sosial bærekraft er også vektlagt i bygget der de store fellesarealene skal legge til rette for både planlagt og tilfeldig sosial aktivitet for hele studentbyen.

– Dette er det første prosjektet som kommer i gang etter at regjeringen utvidet kostnads­rammen for bygging av studentboliger. Den nye kostnadsrammen gjør det endelig mulig å komme i gang igjen med studentboligbygging etter en tøff periode hvor flere prosjekter måtte settes på hold på grunn av den voldsomme prisveksten i byggebransjen, sier prosjektleder Arve Lyng i Sit.

Oppstart av byggearbeidene er planlagt i april med ferdigstillelse august 2024.

#studentbolig #studenthybel #studentleiligheter #veidekke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0