Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Byggestart for Bane Nor i Mysen

13/01/2023, 10:36
Byggestart for Bane Nor i Mysen
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Det er et tregt boligsalgsmarked i Norge, leser vi i nyhetene. Bane NOR Eiendom forteller i en pressemelding at de ikke opplever ikke det samme og annonserer byggestart for knutepunktprosjektet rett ved Mysen stasjon. Fra Mysen stasjon går det 1-2 tog i timen. Stasjonen ligger på Østre linje som kjører via Ski på vei til Oslo. Det er mange som pendler både til Ski og Oslo S fra Mysen.

Knutepunktutvikling

Utviklingsdirektør i Bane NOR Eiendom, Morten Austestad, forteller: – Folk vil bo sentralt og ved togstasjoner. Boligsalg har ikke gått ned for oss som er landets ledende knutepunktutvikler. Vi tilbyr leiligheter og kontorer der folk lett kan bruke kollektivt, og det er det mange som ønsker seg.

Prosjektet på Mysen skal huse leiligheter, næring og Indre Østfold kommunes nye helsestasjon. Når det står ferdig vil det føre til enda mer aktivitet i sentrum av det som er en av Østlandets mest attraktive småbyer.

Prisrekord

Byggeprosjektet har fått navnet S16 Sagtomta Mysen etter stedsnavnet Sagtomta og fordi denne tomten var omtalt som S16 i områdereguleringsplanen fra 2015. 10 av de 44 leiligheten som er planlagt, er allerede solgt gjennom Aktiv som er prosjekts megler. Toppleiligheten tangerte prisrekorden i området da den ble solgt for 9.3 millioner kroner.

Godt samarbeid med kommunen

Prosjektsjef i Bane NOR Eiendom, Jacob Aars-Rynning sier: – Indre Østfold kommune og Eidsberg Sparebank har vært pådrivere for dette viktige stedsutviklingsprosjektet og samarbeidet med dem har vært svært godt. Vi ser frem til et fortsatt godt samarbeid i den videre utviklingen av Sagtomta hvor det skal bygge mange flotte boliger og attraktive næringsarealer.

Bane NOR Eiendoms investering i Mysen er en del av flere enkeltinvesteringer i Bankkvartalet som til sammen nærmer seg en halv milliard kroner. Med dette er Mysen bedre rigget for innbyggerveksten kommunen vet kommer.

Fornøyd ordfører

Ordfører i Indre Østfold, Saxe Frøshaug, er godt fornøyd med det gode samarbeidet med Bane Nor Eiendom og deres partnere så langt, og ser fram til å utvikle et svært spennende sentrumsområde videre.  

– Dette er svært gode nyheter for Mysen og Indre Østfold kommune. Vi er veldig glade for at dette prosjektet endelig blir realisert. Utbyggingen av Sagtomta er stedsutvikling i praksis og det vil gi et viktig løft for Mysen. Når prosjektet står ferdig, vil Mysen være et viktig knutepunkt og godt rustet til å møte befolkningsveksten som kommer. Kommunens nye helsestasjon skal flytte inn her, og det betyr at vi kan tilby våre yngste innbyggere og deres foreldre gode tjenester i splitter nye lokaler. Det gleder vi oss til, sier ordfører Saxe Frøshaug.

#banenor #mysen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0