Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Bygget ved Det kongelige slott ferdigstilt

10/10/2023, 08:54
Bygget ved Det kongelige slott ferdigstilt
Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon under markeringen. Foto: Statsbygg.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Bygningen er den første som er reist på Slottets grunn på mer enn 100 år.

– Jeg er glad for at også Det kongelige hoff er med på den nødvendige omstillingen til bærekraftige løsninger. Jeg er imponert over hvor utrolig fint bygget har blitt. Og jeg er stolt over at vi har nådd målene vi har satt, sa Hans Kongelige Høyhet kronprins Haakon i sin hilsen under markeringen.

Sist det ble reist et bygg på Slottets grunn var da Kong Haakon og Dronning Maud utvidet Den kongelige stall fra 1908-1911.

– Logistikkbygget løser både en sikkerhetsutfordring og et logistikkproblem ved Slottet, samtidig som det føyer seg pent inn i Slottsparkens bakre del. Vi er godt fornøyde med resultatet, som er levert innenfor rammene for kostnad, tid og kvalitet, og samtidig oppført med strenge miljøkrav, sa administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg.

Logistikkbygget huser Slottets post- og varemottak, og bidrar til sikker håndtering ved at alle leveranser går til det frittstående logistikkbygget i stedet for opp til selve slottsbygningen. Bygget rommer også blant annet driftslager og ulike sikkerhetsfunksjoner.

Logistikkbygget:

Byggherre: Statsbygg

Oppdragsgiver: Kommunal- og distriktsdepartementet

Arkitekt: NAV Arkitekter A.S.

Bruker: Det kongelige hoff

Logistikkbygget er et forbildeprosjekt i FutureBuilt, og oppført med strenge miljøkrav både til anleggsfasen og det ferdige bygget. Det innebærer blant annet krav om minimum 50 prosent reduserte klimagassutslipp fra transport, energi og materialer både under oppføring og i drift.

#statsbygg
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0