Byggeindustrien
2 minutter lesetid

D-blokka har nådd sine 10 etasjer

6/12/2023, 13:32
D-blokka har nådd sine 10 etasjer
BLIR IKKE BLÅ Det blå er en klimavegg, som holder vann og vind ute, og som gradvis blir mindre og mindre synlig etter hvert som fasaden på D-blokka blir granittbelagt, Foto: Statsbygg
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Nybygget, som skal huse Statsministerens kontor og Utenriksdepartementet, er nå nådd 10 etasjer over bakken.

– D-blokka blir ikke høyere enn dette. Råbygget er på plass, så nå blir det jobbet med fasade og innvendige arbeid, sier prosjektleder Anders Wethal i Statsbygg.

D-blokka blir den største bygningen i det nye regjeringskvartalet med 10 etasjer og 29 500 kvadratmeter over bakken.

– Noen har trodd at bygget blir blått. Det gjør det ikke. Det blå er en klimavegg, som held vann og vind ute, og som gradvis blir mindre og mindre synlig etter hvert som fasaden blir granittbelagt, forklarer Wethal.

I tillegg til kontor og spesialfasiliteter for Statsministerens kontor og Utenriksdepartementet vil nybygget inneholde fellesfunksjoner for heile regjeringskvartalet, som kantine, flerbrukssal, treningsrom og møterom.

– De fysiske arbeidene med D-blokka startet i 2021. Vi skal ferdigstille bygget i 2025, slik at det blir klart for innflytting fra slutten av 2025, forteller Statsbyggs prosjektleder.

Byggetrinn 1

D-blokka er en del av byggetrinn 1 av nytt regjeringskvartal. I byggetrinn 1 ligger blant annet også bygging av A-blokka og kjeller, rehabilitering av Høyblokka og opparbeiding av byrom.

– Aktiviteten innenfor byggegjerdet i regjeringskvartalet er for tiden svært stor. I snitt er det 650 arbeidere i sving hver dag, sier Anders Wethal.

Byggetrinn 2 er foreslått å inneholde bygging av C-blokka, rehabilitering av G-blokka fra 1906 og etableringen av deler av regjeringsparken. Byggetrinn 2 og et eventuelt byggetrinn 3 forutsetter godkjenning av Stortinget.

Statsbygg er byggherre og Team Urbis m/Nordic Office of Architecture er arkitekt for det nye regjeringskvartalet. Hent AS er entreprenør for byggingen av D-blokka.

#regjeringskvartalet
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0