Det er et omfattende byggeprosjekt som på nyåret setter spaden i jorda for første byggetrinn i campussamlingen i Trondheim. I tillegg til å ivareta utearealene for hvert av byggene i campussamlingen, skal også Søbstad ivareta alle rekkefølgekravene i reguleringsbestemmelsene for området og tilrettelegge for videre utvikling av NTNU.
– Det er kilometervis med nye rør og ledninger som skal i bakken, gang- og sykkelveier som skal etableres og uteområder som skal klargjøres i den nye campussamlingen for NTNU. Dette arbeidet vil pågå i hele prosjektperioden frem til 2030 og er en betydelig kontrakt i prosjektet, sier prosjektdirektør Johan Arnt Vatnan i Statsbygg.
Søbstad, som er lokalisert med hovedkontor i Trondheim, vant i hard konkurranse med flere anleggs- og maskinentreprenører. Kontrakten har en entreprisekostnad inkludert opsjoner på ca. 600 millioner.
– Fire prekvalifiserte entreprenører deltok i forhandlingene om kontrakten og det var Søbstad som ble den foretrukne. De tilbød et godt team og var lavest i pris, sier prosjektdirektøren.
Kontrakten som er inngått er en utførelsesentreprise. Det betyr at Søbstad som hovedentreprenør utfører arbeidet, men der det samtidig vil være muligheter for mange grav-/grunn- og landskapsentreprenører som kan kvalifisere seg som underentreprenører i perioden. Rambøll Norge AS står for detaljprosjekteringen.
– Dette er et av de største byggeprosjektene i Midt-Norge med mye aktivitet innenfor mange områder, noe som vil gi synergier for ulike deler av næringslivet i regionen. Det gir flere muligheter for en bransje som i dag opplever oppdragstørke, sier Vatnan.
I løpet av sommeren og høsten er tomteområdene som inngår i campussamlingens første byggetrinn klargjort med arkeologiske utgravinger i regi av NTNU Vitenskapsmuseet. Rammetillatelser til oppstart av grunnarbeidene er også gitt. Det betyr at Søbstad igangsetter arbeidet med å klargjøre for infrastruktur og landskap like over nyttår.
Forberedelsene til byggestart og samling av flere av NTNUs fagmiljøet på Gløshaugen har pågått over mange år. Erkjennelsen bak campussamlingen er at fremtidens utfordringer ikke kan løses innenfor de tradisjonelle fagdisiplinene alene.
For å møte nye samfunnsutfordringer må undervisning, forskning og innovasjon i økende grad skje via faglig samspill. Da trenger fagmiljøene å være samlet. Med første byggetrinn i gang samles nå NTNUs fagmiljø for økonomi og innovasjon i nybygg i Hesthagen, fagmiljøet innen materialteknologi på Gløshaugenplatået og fagmiljøet innenfor kunst, musikk og medievitenskap i Grensen/Høyskoleveien.
Det største byggeprosjektet i campussamlingsprosjektet er på ca. 35.000 kvm og skal huse mange av de humanistiske og samfunnsvitenskapelige fagmiljøene som flytter fra Dragvoll til Gløshaugen. Oppstart på dette bygget er planlagt i 2027 og har en forventet entreprisekostnad på ca. 1,1 milliard kroner. Samlet har campussamlingsprosjektet en styringsramme på 7,0 milliarder (pr 01.07.24).
IndustryRadar Norge
Lindhagensgatan 53 112 43 Stockholm, Sweden
Kundeservice: +468 – 400 22 620
Administrerende direktør: Oscar Lundberg
Redaksjonssjef: Myrna Whitaker
Eier: IndustryRadar AB(SE), et uavhengig,
(redaksjonelt uavhengig selskap)
Organisationsnummer: 559303-9182
[email protected]
Copyright iRadar.no – 2024