Byggeindustrien
2 minutter lesetid

De skal bygge Mediebyen

6/05/2024, 07:00
De skal bygge Mediebyen
Fotograf: Ghilardi+Hellsten Arkitekter
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Det er veldig gledelig å nå få komme i gang med bygging av mediebyen. Dette er et prosjekt vi har jobbet med i lang tid nå i tett samarbeid med SVG Property, Ghilardi+Hellsten og flere samarbeidspartnere, og vi har vært gjennom en lang reguleringsprosess. Dette blir et flott prosjekt som kommer til å bli en sentral del av bybildet fremover, og vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven, sier distriktsleder Bendik Aarstad i Veidekke Bygg Rogaland.

Sentrumsutvikling er viktig for SVG Property AS, som har som strategi å eie byggene sine i lang tid fremover. Det å få starte på dette viktige transformasjonsprosjektet er noe vi har sett frem til i lang tid, sier daglig leder i SVG Property Tonje Rosenvold. – Det vil bli et svært bra bygg for Mediebyen, men også for andre leietakere som ønsker seg inn i et nytt flott sentrumsbygg på pulserende Nytorget, legger hun til.

Leietakerne NRK og Aftenbladet vil holde til i andre og tredje etasje i bygget, mens de tre øverste etasjene fortsatt er ledige. I inngangssonen fra Nytorget planlegges det et matkonsept samt møtesteder. Parkeringskjelleren vil inneholde garderobe, sykkelparkering og parkering for tjenestebilene til NRK og Aftenbladet i tillegg til teknisk rom for ventilasjon og energi­sentral. Det etableres egen energisentral med energibrønner under bygget. Prosjektet skal BREEAM-sertifiseres til klasse Excellent i tillegg til å skulle oppfylle FutureBuilts krav til sirkularitet.

– Vi er veldig fornøyde med at vi er i mål med alle tillatelser og kontrakten med Veidekke. Det blir et spennende prosjekt å følge for hele byen, da vi ønsker å levere et stedstilpasset bygg i portalen til denne populære delen av sentrum, sier Tore André Eide, utviklingssjef hos utbygger SVG Property. – Vi har i flere år jobbet tett med Veidekke og Teqva for å løse et komplisert bygg samtidig som vi har hatt økende renter og byggekostnader. Entreprenørene har deltatt i gode prosesser underveis, og vi som utbygger berømmer innsatsen og kreativiteten for å få dette i mål, avslutter Eide.

På byggeplassen er rivearbeidene allerede godt i gang, og det hele skal stå klart i juni 2026. Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for andre kvartal 2024.

#ghilardi+hellsten arkitekter #mediebyeb #stavanger #svg property #veidekke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0