Byggeindustrien
1 minutt lesetid

Drammen tinghus offisielt åpnet

17/11/2023, 08:54
Drammen tinghus offisielt åpnet
Sentralt Det nye tinghuset ligg på tomta til det gamle Park hotell som er revet.
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Det var byggherredirektør Marius Tunstad i Statsbygg som overrak bygget til vår oppdragsgiver Domstolsadministrasjonen. Justisminister Emilie Enger Mehl var til stede og holdt hilsningstale under åpningen.

– Det nye tinghuset er blitt en sikker, effektiv og funksjonell rettsbygning sentralt i Drammen by. Det nye bygget er levert innenfor rammene på både kostnad og tid, og bør legge til rette for at de tre domstolene kan ivareta samfunnsoppdraget sitt på en god måte, sa byggherredirektør Marius Tunstad i Statsbygg.

Han gleder seg over at bygningen nylig blei omtalt i Drammens Tidene som en «deilig dessert» sammenliknet med det gamle tinghuset.

Det nye tinghuset ligger på tomta til det gamle Park hotell som er revet, og styrker karakteren til Gamle Kirkeplass som sete for offentlige bygg. Bygningen sin form speiler Drammen Teater og harmonerer med Frimurerlogen og annen bebyggelse rundt torget.

Nybygget har 10 rettssaler, er på 3600 kvadratmeter og har en kostnadsramme på 227 millioner kroner. NCC har vært totalentreprenør for prosjektet, og Statsbygg er spesielt glad for at flere lokale, dyktige håndverkere har arbeidet i prosjektet.

#drammen #drammen tinghus #statsbygg
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0