Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Eleda etablerer seg i Norge gjennom oppkjøp av entreprenørvirksomheten til Gjermundshaug-konsernet

2/12/2022, 11:12
Eleda etablerer seg i Norge gjennom oppkjøp av entreprenørvirksomheten til Gjermundshaug-konsernet
Foto: Gjermundshaug Anlegg
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Gjermundshaug Anlegg AS og Anlegg Øst Entreprenør AS er to av operatørselskapene som utgjør Gjermundshaug-konsernet, et konsern med over 300 ansatte, etablert av Ingvald og Ottar Gjermundshaug i 1949 under navnet Brødrene Gjermundshaug. Per 2021 hadde konsernet en samlet omsetning på ca. 1,3 milliarder kroner og et driftsresultat på 140 millioner kroner.

– Med Eleda får vi en offensiv eier som har klare vekstambisjoner og finansiell styrke. Det passer oss fordi vi ønsker å vokse videre. Jeg ser frem til å videreutvikle virksomheten sammen med Eleda, sier konsernsjef i Gjermundshaug Gruppen, Ole Gjermundshaug.

Eleda ble etablert i 2017 og har gjennom en offensiv oppkjøpsstrategi på kort tid etablert seg som et ledende infrastrukturkonsern med virksomhet i hele Sverige. Før oppkjøpet hadde konsernet en årlig omsetning på drøyt 11 milliarder svenske kroner med ca. 2.400 ansatte.

– Vi ønsker å bygge en ledende posisjon i Norden, og oppkjøpet av Gjermundshaug Anlegg og Anlegg Øst Entreprenør vil være en viktig del av vår satsing utenfor Sverige. Selskapene utfyller hverandre godt og vi ser gode muligheter for fortsatt lønnsom vekst. Sammen skaper vi merverdi for kundene, sier administrerende direktør Johan Halvardsson i Eleda.

Oppkjøpet vil ikke få vesentlige praktiske konsekvenser for kunder og ansatte i Gjermundshaug Anlegg AS og Anlegg Øst Entreprenør AS.

– Eleda er et selskap med gode verdier, en kultur og en strategi som vi identifiserer oss med, og vi ser frem til å bli en del av et større konsern for å øke vår konkurransekraft og kompetanse i et spennende og voksende marked, sier daglig leder i Gjermundshaug Anlegg, Pål Ligård.

Begge de oppkjøpte selskapene fortsetter som separate juridiske enheter med eksisterende navn, på de samme stedene og med samme ledelse som før.

– Entreprenørånden som preger Eledas virksomhet og deres kraftige vekst de siste årene er noe vi kjenner oss igjen i og gleder oss til å bli en del av, legger daglig leder i Anlegg Øst Entreprenør, Trond Musdalslien.

Ole Gjermundshaug vil fortsatt være aktiv i virksomheten med en sentral rolle som ansvarlig for videreutviklingen av Eledas virksomhet i Norge. Hans Bjørnstad fortsetter i rollen som finansdirektør for den norske virksomheten. Dagens eiere blir medeiere i Eleda og fortsetter i virksomheten som før.

– Eleda er vårt førstevalg som eier. De skal skape et trygt hjem for våre ansatte og skal forvalte og videreutvikle arven vi har bygget opp gjennom tre generasjoner på en god måte. Jeg er imponert over hva Eleda har skapt i Sverige og ser virkelig frem til å bringe denne kulturen, som preger gründerne i de ulike virksomhetene, videre inn i vår norske virksomhet, avslutter konsernsjef i Gjermundshaug Gruppen, Ole Gjermundshaug.

#eleda #gjermundshaug
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0