Byggeindustrien Arkitektur
2 minutter lesetid

Et løft for NRK, Ensjø og byen

15/05/2024, 07:00
Et løft for NRK, Ensjø og byen
Med det nye hovedkontoret vil NRK åpne opp og invitere publikum inn. Illustrasjon: Rodeo/Nordic/Visulent AB
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

NRK planlegger å flytte inn i nytt hovedkontor på Ensjø i 2029. Forslag til reguleringsplan blir sendt til Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune i august i år. Nå deler NRK nye illustrasjoner som viser hvilke kvaliteter det nye hovedkontoret på Ensjø kan tilføre området og byen.

Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen er begeistret for mulighetene illustrasjonene synliggjør.

– Jeg syns de er inspirerende og informative. De viser at det på Normannsløkka er mulig å realisere et bygg som oppfyller NRKs visjon om et kreativt mediehus i verdensklasse, og som samtidig bidrar til å gi Ensjø og byen et skikkelig løft.

Hun understreker at dette er foreløpige illustrasjoner som viser potensialet og et mulighetsspenn, og ikke et ferdig tegnet bygg.

– De er realistiske når det gjelder høyder, volumer og hvordan et bygg på 50.000 m2 kan tilpasses tomta, omgivelsene og byen rundt. Det nye bygget vil tilrettelegge for NRKs behov og fremtidige medieproduksjon. Det kommer til å bli et veldig godt sted å jobbe.

Utlyser arkitektkonkurranse 

Illustrasjonene er laget av NRKs reguleringsarkitekter i Rodeo og Nordic. I neste fase starter arbeidet med å detaljere og utforme bygget. 

– Vi er opptatt av at det blir et bygg med gode arkitektoniske kvaliteter, et bygg som begeistrer. Vi har god dialog med Norske arkitekters landsforbund og over sommeren håper vi å kunne utlyse en arkitektkonkurranse, forteller Fürst Haugen. 

Et nytt kapittel på Ensjø

Nyheter og debatt, studio-innspillinger med publikum og konserter med Kringkastingsorkestret er noe av det som vil gi en ny puls til området. Svært mange mennesker kommer til å bruke bygget. I tillegg til NRKs ansatte, vil det være en jevn strøm av samarbeidspartnere, gjester og deltakere i NRKs produksjoner.

– NRK vil bli et nytt omdreiningspunkt på Ensjø, et mediehus tett integrert med omgivelsene og byen. Jeg er sikker på at dette vil gi mange positive ringvirkninger for både NRK og nabolaget, sier kringkastingssjefen.

Åpent, inviterende og grønt

NRK har høye bærekraftambisjoner både for selve bygget og tomten.

Nylig signerte NRK en intensjonsavtale med FutureBuilt der målet er at NRK skal bli et forbildeprosjekt innen bærekraft og miljø. FutureBuilt er et innovasjonsprogram for bærekraftig byutvikling med Oslo kommune som en av partnerne.

– Vi skal ha et bærekraftig, attraktivt og inviterende bygg. Vi vil tilføre nye grønne byrom der det i dag er barrierer og harde flater, fastslår kringkastingssjefen.

#ensjø #nrk
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0