Byggeindustrien
1 minutt lesetid

Etter kritikken – nå snur regjeringen om havforskingssenteret

7/06/2022, 08:40
Etter kritikken – nå snur regjeringen om havforskingssenteret
Ocean Space Center vil bestå av nye laboratorier på Tyholt i Trondheim, kombinert med anlegg i Trondheimsfjorden og på flere plasser ute i havet. Illustrasjon: Statsbygg / NTB
Magnus Kvandal Magnus Kvandal
Like 0

I sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett foreslo Ap-regjeringen å utsette byggingen av forskningssenteret Ocean Space Centre og samtidig kutte budsjetten for prosjektet med nær en halv milliard kroner. Man henviste da til til store omkostninger og et behov av å ta ned en offentlige pengebruken.

Dette utløste en kritikkstorm fra flere hold, ikke minst fra det egne partiet.

Nå melder regjeringen at prosjektet tross alt kan fortsette som planlagt – selv om det kommer til å bli dyrere enn ventet. Det rapporterte VG på mandagen.

Ocean Space Centre er tenkt å bli et av verdens mest avanserte anlegg for marin forsking og undervisning.

Kostnadsrammen for prosjektet har vært 8,2 milliarder kroner, men i ifølge nye kostnadsanslag fra Statsbygg vil kostnaden øke med 837 millioner sammenlignet med budsjettproposisjonen fra høsten 2021. Dermed må rammen i revidert nasjonalbudsjett økes fra 95 til 230 millioner kroner.
– Hvis Stortinget finner rom for de 135 millionene som trengs så kan kontraktene signeres og byggingen komme i gang, sier Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran til NTB.

#ocean space centre #statsbygg
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0