Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Etterforsker fakturasvindel

9/04/2024, 09:37
Etterforsker fakturasvindel
Foto: Bravida
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Sist uke varslet Region Skåne at de sier opp sine rammeavtaler med Bravida etter at de ble kjent med at det hadde vært feil i selskapets fakturering i entreprise, entreprenørvirksomhet og eiendomsforvaltning.  Det er Branschaktuellt som skriver dette. Mandag holdt Bravida en pressekonferanse som svar på påstandene om overfakturering.

Bravida understreket under pressekonferansen at de etterforsker hendelsen og at den skal være klar innen utgangen av måneden. De sa at de ikke vet om det virkelig har blitt overfakturert.

– Vi må gå tilbake til hendelsen og prøve å finne ut OM noe er galt. Vi har sett den 10 sider lange rapporten fra EY, og vi vet at det er svakheter i den rapporten. Men vi vet ikke om de har grunn til å si at vi har overfakturert. Det har vi ikke sett ennå, sier Mattias Johansson, konsernsjef i Bravida.

En av svakhetene Bravida viser til i rapporten er at underleverandører ikke rapporterer timer på samme måte som Bravidas ansatte, noe rapporten ikke burde ha tatt hensyn til.

Mange har spurt Bravida hvor stor verdi de kansellerte rammeavtalene fra Region Skåne er.

– Disse rammeavtalene beløper seg til mellom 50 og 60 millioner svenske kroner i året, sier Åsa Neving, finansdirektør i Bravida.

Hun sier at både store og små avtaler er viktige for dem, men at de må sette rammeavtalene i perspektiv med 29 milliarder svenske kroner, som er Bravidas faktiske omsetning. Region Skånes rapport skal dreie seg om 11 feilfakturaer. Bravida har ikke mistet flere kontrakter, opplyste de under pressekonferansen.

– Vi skal komme til bunns i de påstandene vi har fått. Og tro meg, vi vil snu alle stener for å se om det er grunnlag for kritikken og om det er nødvendig vil vi selvfølgelig iverksette passende tiltak, sa Mattias Johansson.

#bravida #skåne #sverige
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0