Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Får svenske eiere

1/07/2024, 08:00
Får svenske eiere
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Viking Entreprenør ble etablert i 2005, og er en erfaren totalentreprenør som spesialiserer seg på renovering og vedlikehold av eiendommer med fokus på fasader og kompleks betongrehabilitering. De arbeider også med prosjektledelse og har spesialkompetanse innen alle håndverksdisipliner. Viking Entreprenør holder til i Oslo, men utfører oppdrag rundt om i store deler av landet.

Oppkjøpet av Viking Entreprenør er en viktig del av Cortecos strategi for å etablere seg og skape en sterk markedsposisjon i Norge. Viking Entreprenør skal samarbeide med A. Hansen-konsernet i Norge, som ble kjøpt opp av Corteco i desember 2023. Det pågår også dialog med flere andre selskaper i Norge som ønsker å bli en del av Corteco-familien.

Viking Entreprenør omsatte for cirka 210 millioner kroner i 2023 med god lønnsomhet. Etter oppkjøpet består Corteco av 13 selskaper, hvorav 11 i Sverige og 2 i Norge, med en samlet omsetning på ca. SEK 1,5 milliarder og 500 ansatte.

– Jeg ser frem til å fortsette å drive Viking Entreprenør som en del av Corteco i det norske markedet, og sammen med de andre selskapene i konsernet kunne tilby et bredere spekter av tjenester til eksisterende og fremtidige kunder, sier Søren Christensen om oppkjøpet. Han er administrerende direktør i Viking Entreprenør.

Fredrik Furgårdh, administrerende direktør i Corteco, uttrykker stor entusiasme for selskapets ekspansjon og fortsatte inntreden i det norske markedet: – Viking Entreprenør er en perfekt brikke i Cortecos strategi om å fortsette å styrke vår posisjon som en pålitelig partner innen bærekraftig eiendomsrenovering i Norge. Vi ser frem til å vokse og utvikle oss i det norske markedet sammen med Søren, Morten og resten av teamet i Viking Entreprenør.

#corteco #viking entreprenør
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0