Byggeindustrien
3 minutter lesetid

Fikk kontakt i den nye helseparken

3/05/2024, 09:00
Fikk kontakt i den nye helseparken
Arne Riise i Strøm Gundersen og Gøril Bergh i Drammen Helsepark har signert byggekontrakter for 516 millioner kroner for første byggetrinn i helseparken.
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Vi har valgt en meget solid entreprenør. I tillegg er det en bonus at Strøm Gundersen har lokal tilhørighet, sier adm.dir. Gøril Bergh i Drammen Helsepark AS.

Det er stor bygge-aktivitet på Brakerøya, hvor Norges nye helsebydel bygges. Nytt sykehus i Drammen åpner i 2025. Nå går startskuddet for første byggetrinn i Drammen Helsepark, som bygges rett ved siden av sykehuset og Brakerøya togstasjon.

I september ferdigstilles første del av parkeringskjelleren i Drammen Helsepark. Samtidig starter Strøm Gundersen montering av riggen for første byggetrinn.

– Første byggetrinn består av et hotell med ni etasjer, 220 rom og stor konferanseavdeling. I tillegg kommer nytt kontor- og behandlingsbygg på åtte etasjer. Totalt blir byggene på nær 20.000 kvadratmeter. Vi gleder oss stort til åpningen i 2026, sier Gøril Bergh.

Byutvikling

De siste 30 årene har Drammen gjennomgått en fantastisk byutvikling. Mjøndalen-selskapet Strøm Gundersen har med sine 60 ansatte vært godt synlig i regionen siden starten for 39 år siden.

– Med vår lokale forankring ønsker vi naturlig nok å være synlige i regionen. Oppdragene for Drammen Helsepark passer veldig godt med vår profil og drivkraft. Her er det snakk om solide og fine bygg på et knutepunkt som får god eksponering. De vil bli sett og opplevd av veldig mange, sier Riise.

Nytt bygulv

Brakerøya endres fra industri til en ny helsebydel med over 6000 kompetansearbeidsplasser, når sykehuset og Drammen Helsepark er ferdig. Med ansatte, studenter, pasienter og besøkende vil over 9000 mennesker besøke bydelen daglig.

Drammen Helsepark består av syv bygg, over fire byggetrinn. Byggetrinn en består av Hotellet og Trekkeriet, som skal huse blant annet konferanseavdeling, kontorer og pasientbehandling, men også butikker og servering.

– På gateplan bygger vi nytt bygulv. I de to første byggene kommer blant annet, restaurant, kaffekonsept og handel. Det er et viktig mål for oss å skape en bydel med et godt og hyggelig miljø, for alle som skal jobbe i og besøke bydelen, sier prosjektleder Ann-Elin Thunhaug i Drammen Helsepark.

516 millioner

Strøm Gundersen har vunnet totalentreprisen for de to første byggene. Kontraktsummen er 516 millioner kroner.

– Vi inviterte seks høyt kvalifiserte entreprenører til å levere tilbud på jobben. I tillegg til kvalitet, kompetanse og pris var erfaring med å bygge hotell et viktig kriterium, sier Gøril Bergh.

Strøm Gundersen har blant annet bygd Comfort Hotel Union Brygge i Drammen og Son Spa.

– Vi har gjort det før, og vi trives med det. I tillegg synes vi det er fint at det bygges sentralt og synlig, sier Riise.

Lokale bedrifter

Strøm Gundersen er kjent for solide relasjoner med egne underentreprenører.

– Valg av underentreprenører handler ikke bare om pris. For oss er det viktig å sikre god kvalitet. Vi er opptatt av å sette sammen gode lag, sier Riise.

Til helseparken tar Strøm Gundersen med seg underleverandører de har jobbet sammen med på andre oppdrag, blant annet fra prosjektet Heggedal Torg. Der er selskapet i siste fase på milliardoppdraget i form av flere bygg i sentrum.

– Vi har et godt samkjørt lag derfra. Det vil utgjøre stammen for oppdraget for helseparken, sier prosjektansvarlig Cato Brunstad i Strøm Gundersen.

#brakerøya #drammen #drammen helsepark #strøm gundersen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0