Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Flytter inn i Nordens høyeste bygg

9/10/2023, 10:11
Flytter inn i Nordens høyeste bygg
Illustrasjon: Serneke
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Karlatornet har totalt 611 leiligheter, fra studioer til penthouseleiligheter på 370 kvadratmeter. Boligene i 5.-27. etasje er nå ferdigstilt og klare til å ta imot sine eiere.

Til stede for å ønske noen av de forventningsfulle huseierne velkommen var Ola Serneke, administrerende direktør i Serneke Invest og initiativtaker til Karlatornet og Balders administrerende direktør Erik Selin, hvis felles JV-selskap eier Karlatornet.

Stor dag

– Det er selvfølgelig en skikkelig milepæl i prosjektet som vi nå passerer når folk flytter inn i bygget. Det føles litt uvirkelig at vi faktisk er her nå. Jeg er veldig glad på vegne av mange i dag, de som flytter inn først og fremst, men også alle involverte som har jobbet hardt med dette lenge. Dette er et resultat av et godt samarbeid mellom mange som jeg vil takke for i dag, sier Ola Serneke.

– Det føles veldig godt at innflyttingen har startet og at tårnet har begynt å fylles med beboere. En bygning er ikke ferdig før den er fylt med liv og bevegelse. Det er fantastisk arbeid fra mange som har brakt oss hit og som jobber med å ferdigstille dette unike bygget som blir Göteborgs nye landemerke, sier Erik Selin.

Utsiktsplattform

I tillegg til boliger skal Karlatornet blant annet huse hotell, restaurant og kontorer i tilstøtende bygg. I 69. etasje bygges en visningsetasje og utsiktsplattform der publikum i tillegg til en fantastisk utsikt også kan spise og drikke godt. Hotellet, som skal driftes av Strawberry Group, forventes å åpne sommeren 2024. Resten av bygget skal være klart og tas i bruk i løpet av 2024.

Dette er en artikkel som også trykkes i Industry Radar Norge nr 3, oktober 2023.

#göteborg #karlatornet #nordens høyeste bygg #serneke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0