Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Flytter til nybygg i Soheimsviken

22/03/2024, 12:00
Flytter til nybygg i Soheimsviken
Fra venstre: Øyvind Ramberg, markedsdirektør GC Rieber Eiendom, Endre Ljones, direktør Norconsult Bergen, Geir Morten Nordvik, produktsjef Veidekke, Kine Mjaatvedt Bjørge, eiendomssjef GC Rieber Eiendom, Tor Instanes, administrerende direktør GC Rieber Eiendom og Gunnar Hernborg, prosjektdirektør, GC Rieber Eiendom Foto: Thor Brødreskift
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Fenderen er det tredje massivtrebygget til GC Rieber Eiendom som skal bygges i innovasjonsdistriktet i Solheimsviken, og nylig ble en langsiktig leieavtale signert mellom GC Rieber Eiendom og Norconsult.

Norconsult blir ikke bare leietaker i bygget, rådgivningsselskapet skal også bidra med sin ingeniør- og bærekraftskompetanse til å prosjektere bygget som skal ferdigstilles i 2026.

Glad for oppdrag

– Vi var på jakt etter et bygg med høye bærekraftsambisjoner, noe GC Rieber Eiendom har god erfaring med å levere. I tillegg er det ekstra spennende og gledelig at våre medarbeidere får mulighet til å bidra med prosjekteringen av bygget der vi skal løse krevende oppdrag for våre kunder i fremtiden, sier Endre Ljones, direktør for Norconsult i Bergen.

Det er Veidekke som skal oppføre bygget i en samspillsentreprise med GC Rieber Eiendom, og det legges opp til et bygg med en energimiks bestående av solceller, elektrisitet, fjernvarme og sjøvann.

Innovasjonstungt

Fenderen vil i løpet av kort tid reise seg på tomten mellom Skipet og Viken Brygge.

GC Rieber Eiendom vil i tiden fremover fylle opp de resterende arealene med spennende aktører på gateplan, noe som tilfører bydelen nye tilbud. Her vil det bli muligheter for både butikk, handel og servering.

– Solheimsviken er en del av Bergens innovasjonsdistrikt. Vi ser det som en viktig del av vårt samfunnsoppdrag å samle aktører fra akademia, tjenesteleverandører, næringsklynger, offentlig forvaltning og oppstartsbedrifter, og skape gode arbeidsvilkår og møteplasser for de ansatte. Vi tror Norconsult vil ha en stor verdi av å bli en del av dette pulserende miljøet, sier administrerende direktør Tor Instanes i GC Rieber Eiendom.

#bergen #gc rieber eiendom #norconsult #solheimsviken
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0