Byggeindustrien
1 minutt lesetid

Gode resultater og ordrereserve på over 5,5 milliarder kroner

24/05/2023, 08:30
Gode resultater og ordrereserve på over 5,5 milliarder kroner
Illustrasjon bygg - HWR
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Resultatene for kvartalet  var gode, og ordrereserven  i selskapet er fortsatt høy, sier konsernsjef Sverre Molvik.

Ved utgangen av kvartalet hadde Selvaag Bolig 1 097 boliger til en samlet salgsverdi på 5,64 milliarder kroner under bygging.

– Vi har vært gjennom noen krevende kvartaler hvor høye byggekostnader og situasjonen i markedet har ført til at vi har satt i gang bygging av færre boliger enn vi har fullført. Vi har likevel en solid ordrereserve som sikrer våre resultater fremover. For boligene under bygging er våre kostnader faste. De påvirkes altså ikke av pris- og lønnsøkninger, sier Molvik.

Selvaag Bolig har i dag 350 boliger til salgs og tror det vil være mulig å starte salg på flere prosjekter fremover.

– Rentehevinger og økte levekostnader har ført til lengre salgsprosesser for nye boliger enn tidligere. Samtidig har salget vært tilfredsstillende, og andre kvartal har startet på samme nivå som første kvartal. Det er fortsatt store behov for nye boliger og interessen er der. Med byggekostnader som begynner å komme ned på akseptable nivåer, vil det igjen gjøre det mulig for oss å starte salg på nye prosjekter også utenfor Oslo-området. Vi  forventer  dermed et stabilt marked fremover og vi  forventer at vi skal lykkes med å  komme i gang med bygging av flere boliger, sier Molvik.  

#første kvartal #selvaag bolig
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0