Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Granåsen idrettspark offisielt åpnet

23/10/2023, 07:56
Granåsen idrettspark offisielt åpnet
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Med en rekke inviterte gjester tilstede i Granåsen kunne Trondheims ordfører Rita Ottervik foreta den høytidelige åpningen av idrettsarenaen lørdag.

– Å bygge hoppbakker og idrettsarena er ingen «vanlig» bygg- og anleggsjobb. Vi har derfor benyttet et håndplukket lag av fagekspertise og erfaring til denne jobben, som er gjennomført i godt samarbeid med kunde og øvrige aktører. Nå gleder vi oss med at arenaen offisielt tas i bruk, sier leder Per Jonsson i NCC Infrastructure Norge. 

– I Granåsen-prosjektet har NCC sammen med kunden utviklet og bygget et idrettsanlegg som vil bli lagt merke til både i Norge og internasjonalt. NCC skal være dyktige på håndtering av komplekse bygg- og infrastrukturprosjekt, og vi er svært stolte over gjennomføringen og leveransen, sier leder Roger Nygård i NCC Building Norge.  

En stor og viktig milepæl 

– Åpningen nå i dag markerer en stor og viktig milepæl Trondheim kommune som byggherre. Vi takker for et godt samarbeid med NCC gjennom de siste tre og et halvt årene, og er svært fornøyd med at den desidert største kontrakten i utbyggingsprosjektet nå er ferdigstilt, sier Mona Åsgård, utbyggingsleder Granåsen, Trondheim kommune.

NCCs kunde og byggherre ønsker også å fremheve avtalens strategi med tidlig involvering av entreprenør i konseptfasen og prosessen med konseptløsninger, utvelgelse med bakgrunn i en omforent PNS-struktur. Byggherren oppfatter dette som et suksesskriterium og at NCC organisasjonen fikk et betydelig eierskap til løsningen og valgene de selv utviklet.

Prøvehopp i februar 

NCC startet byggingen av den nye arenaen høsten 2021, og i februar 2023 ble det gjennomført prøvehopp i de to bakkene. I tillegg til ny normalbakke og stor bakke, er det også bygget ny skiskytterarena, nye skibro, nytt dommerbygg, nye trenertribuner, nytt arenabygg med skytehall integrert i tribunene, ny stolheis, samt sikring av skråninger, drenering og adkomstveier. 

Les mer om Ganåsen i IndustryRadar nr 3.2024

#granåsen #ncc #trondheim kommune
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0